In perioada 19.02 - 04.03 lucram la relocarea depozitului si actualizarea platformei (detalii)Ai nevoie de ajutor?  0746 548 629  

Meniu
Vezi toate produsele
Whisky Glenfiddich 30 Ani 0.7L
  • Whisky Glenfiddich 30 Ani 0.7L
    Whisky Glenfiddich 30 Ani 0.7L

Whisky Glenfiddich 30 Ani 0.7L

Brand Glenfiddich • Cod produs GLENF30AGDDXXSC

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

4885 Lei

Alege un alt produs disponibil

Distileria Glenfiddich este situata chiar in inima Speyside, alaturi de Balvenie si mai noua distilerie Kininvie, in vadul raului Fiddich (numele provine din gaelica si inseamna „valea cerbului”). Fondata in 1886 de William Grant, care a construit de la zero distileria dupa ce a cumparat de fapt vechiul alambic de la Cardow (Cardhu de astazi), folosind apa de la celebrul Robbie Dubh si alambicuri de cupru. In 1898 Pattison - cel mai mare client al Glenfiddich, care a cumparat malturi pentru amestecurile lor proprii - a dat faliment, iar Glenfiddich a decis sa creeze propriul sau amestec, Standfast. In timpul prohibitiei, Glenfiddich a ramas una dintre putinele distilerii scotiene care au continuat sa produca. Nepotul lui William, Grant Gordon, a crescut surprinzator productia. Anul 1963 constituie un punct de referinta in istoria whisky-ului: Glenfiddich a schimbat forma clasica a sticlei intr-una cu sectiune triunghiulara, proiectata de Hans Schleger si si-a denumt distilatul „single malt whisky ”, ceea ce i-a adus un succes masiv. Inovatia adusa procesului de preparare, denumita Solera si aplicata in 1998, constituie un alt punct de referinta in istoria whisky-ului.

Glenfiddich 30 Year Old este un rar si elegant exemplu care trimite cu gandul la viziunea de pionierat care se regaseste la originea whisky-ului dedicat spre desfatare generatiilor viitoare.

Provenienta originala a fiecarei sticle poate fi reconstituita cu precizie prin identificarea butoaielor in care Malt Master-ul a ales sa-l contopeasca pentru a-l crea si pe care predecesorul acestuia i le-a transmis din generatie in generatie.

 

Caracteristici

Locatie Speyside
Alcool 40%
Capacitate 70 cl
Tara Scotia
Origine Import
Top