Vinuri, șampanii și băuturi fine la cel mai bun prețContactează-ne 0740 100 397  

Caută produsul preferat
Meniu

Politica de confidențialitate

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

1. www.vinexpert.ro este proprietate a S.C. VINEXPERT S.R.L., cu sediul in Bd. Octavian Goga nr. 24, Bl. M62, sector 3, Bucuresti 030984, si este inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub numarul 19550.


2. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, Vinexpert are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi.


3. Scopul colectarii datelor este:
• informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor inclusiv validarea, expedierea si facturarea Comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o Comanda, la Bunurile si sau serviciile achizitionate,
• trimiterea de Newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS)
• de cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Clientului/Cumparatorului.

4. Prin inscrierea cu adresa de e-mail si completarea datelor in formularul de creare de Cont si/sau de Comanda, Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a Vinexpert, inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sub numarul 19550, si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul prevazut mai sus la punctul 13.3.

5. Prin citirea Documentului ai luat la cunostinta faptul ca iti sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de te adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

6. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: Bd. Octavian Goga nr. 24, Bl. M62, sector 3, Bucuresti 030984, in atentia S.C. VINEXPERT  S.R.L., iti poti exercita, in mod gratuit, dreptul de a solicita o data pe an sa ti se confirme faptul ca datele tale personale sunt sau nu procesate.

7. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: Bd. Octavian Goga nr. 24, Bl. M62, sector 3, Bucuresti 030984, in atentia S.C. VINEXPERT S.R.L.., iti poti exercita dreptul de interventie asupra datelor, dupa caz:

7.1. rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte;

7.2. transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;

7.3. notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

8. De asemenea, Vinexpert poate furniza datele cu caracter personal ale Clientului/Cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate la punctul 13.3.

 

 

FOLOSIREA COOKIE-URILOR


1. Politica de utilizare cookie-uri si tehnologii similare
Aceasta politica se refera la cookie-urile si la tehnologiile similare folosite, dupa caz, in website-urile si aplicatiile operate de S.C. VINEXPERT S.R.L. cu sediul social in Bd. Octavian Goga nr. 24, Bl. M62, sector 3, Bucuresti 030984, (denumita in continuare Vinexpert).

Cookie-urile sunt folosite pentru urmatoarele scopuri:
• de functionare a site-ului,
• de analiza a comportamentului vizitatorilor site-ului,
• pentru publicitate.

Aceasta politica se completeaza cu politica de prelucrare a datelor cu caracter personal cu privire la protectia datelor personale. Protectia corespunzatoare a datelor cu caracter personal este un obiectiv important pentru Vinexpert si dorinta noastra este sa fim cat mai clari si transparenti. Pentru orice intrebare, va rugam sa ne contactati la dpo@Vinexpert.ro.

2. Ce sunt cookie-urile?
Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre terminalul utilizatorului catre un server Vinexpert sau catre un server al unei terte parti.

3. La ce sunt folosite cookie-urile?
Aceste fisiere fac posibila in principal recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului.
Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile Vinexpert pentru a oferi servicii mai adaptate utilizatorilor, ex: – preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre de internet, permitându-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, fara a permite identificarea personala a utilizatorului.

4. Ce cookie-uri folosim?
Folosim doua tipuri de cookie-uri: per sesiune si fixe. Cookie-urile per sesiune sunt fisiere temporare ce ramân in terminalul utilizatorului pâna la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei. Cookie-urile fixe ramân pe terminalul utilizatorului pe o perioada determinata de parametrii cookie-ului sau pâna sunt sterse manual de utilizator.

5. Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site?
O vizita pe acest site poate plasa urmatoarele tipuri de cookie-uri:
• cookie-uri strict necesare pentru functionarea site-ului
• cookie-uri de analiza
• cookie-uri pentru publicitate
Cookie-urile si/sau tehnologiile similare strict necesare sunt esentiale pentru buna functionare a site-ului, fiind setate pe dispozitivul dumneavoastra la accesarea site-ului sau in urma actiunilor efectuate in site, dupa caz. Puteti seta browser-ul dumneavoastra pentru a bloca cookie-urile, insa in acest caz anumite sectiuni ale site-ului nu vor functiona corect.
Celelalte categorii de cookie-uri au rolul indicat la articolul 14.11.

6. Contin cookie-urile sau tehnologiile similare date personale?
Cookie-urile sau tehnologiile similare in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in multe cazuri, nici nu identifica personal utilizatorii de internet. Exista insa situatii când datele personale pot fi colectate prin utilizarea cookie-urilor pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator sau pentru a oferi utilizatorului o experienta mai adaptata preferintelor sale. Astfel de date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.
Ce sunt tehnologiile similare?
Exista alte tehnologii care pot fi utilizate in aceleasi scopuri precum cookie-urile. Vinexpert utilizeaza ca tehnologie similara Local Storage.

7. Blocare cookie-uri
In cazul in care doriti sa blocati cookie-urile, unele functionalitati ale site-ului vor fi oprite, iar acest lucru poate genera anumite disfunctionalitati sau erori in folosirea site-ului nostru. De exemplu, blocarea cookie-urilor va poate impiedica sa:
• cumparati online
• va autentificati in Contul dumneavoastra
In cazul in care esti de acord cu aceste limitari si doresti sa blochezi cookie-urile, urmeaza instructiunile de mai jos:
Cele mai multe browsere sunt setate implicit sa accepte cookie-uri, dar aveti posibilitatea sa modificati setarile pentru a bloca unele sau toate cookie-urile.
Alege browser-ul tau din lista de mai jos pentru a afisa instructiunile pe care trebuie sa le parcurgeti dupa deschiderea browser-ului.
Link-urile de mai sus nu apartin unor site-uri Vinexpert si Vinexpert nu este responsabil de continutul acestora.

8. Administrarea preferintelor cu privire la plasarea de cookie-uri
In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea cookie-urilor si/sau a tehnologiilor similare pe terminal in mod implicit. Acestea sunt stocate pe perioade descrise in tabelul de la articolul Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incât administrarea automata a cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data când cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau.
Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale website-ului.

9. De ce sunt cookie-urile si/sau tehnologiile similare importante pentru Internet?
Cookie-urile si/sau tehnologiile similare reprezinta un punct central al functionarii eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptate preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri sau parti ale site-urilor imposibil de folosit.
Dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi, cu respectarea legislatiei, publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs., evidentiate prin comportamentul de navigare.
Exemple de intrebuintari importante ale cookie-urilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):
• Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii.
• Oferte adaptate intereselor utilizatorilor.
• Retinerea parolelor.
• Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).
• Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
• Furnizarea de publicitate relevanta pentru utilizator.
• Masurarea, optimizarea si adaptarea caracteristicilor de analiza – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex: prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc.). Website-urile deruleaza aceste analize privitoare la utilizarea lor pentru a-si imbunatati serviciile in beneficiul Utilizatorilor.

10. Securitate si aspecte legate de confidentialitate
In general, browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite niveluri de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.
Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:
• Particularizarea setarilor browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru dumneavoastra al securitatii utilizarii cookie-urilor.
• Daca sunteti singura persoana care utilizeaza computerul, puteti seta, daca doriti, termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si a datelor personale de acces.
• Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data când inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookie-uri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii de navigare.

11. Linkuri si informatii suplimentare utile
Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:
• Microsoft Cookies guide
• All About Cookies
• http://www.youronlinechoices.com/ro/
Tabelul de mai jos descrie fiecare cookie utilizat pe website, inclusiv rolul acestuia. Nu vom utiliza aceste cookie-uri in alte moduri decât cele indicate in prezenta Politica de utilizare cookie-uri.

Denumire cookie

Categorie

Tip

Scop

Strict necesar

Durata

Cine acceseaza cookie

session

Functionalitate

Permanent

Utilizat pentru a tine utilizatorul logat

Da

10 zile

Vinexpert

csrf_Vinexpert

Functionalitate

Permanent

Utilizat pentru a preveni acțiunile neautorizate prin intermediul formularelor

Da

2 ore

Vinexpert


Vinexpert foloseste serviciile urmatoarelor terte parti in scopul oferirii de functionalitati, pentru analiza si pentru publicitate. Este posibil ca aceste terte parti sa seteze si sa foloseasca cookie-uri si/sau tehnologii similare pe website-urile si in aplicatiile operate de Vinexpert, precum si pe website-uri si in aplicatii altele decât cele operate de Vinexpert.
Pentru mai multe detalii, consultati politicile de protectie a datelor precum si ghidurile de administrare a preferintelor utilizatorilor si posibilitatile de dezactivare oferite de companiile care gestioneaza aceste servicii, dupa caz.


Google Analytics
• Categorie: Analiza
• Scop: Web analytics
• Politici: https://www.google.com/analytics/terms/gb.html,
https://support.google.com/analytics/answer/6004245

Google AdWords
• Categorie: Publicitate
• Scop: Remarketing
• Politici: https://policies.google.com/privacy,
https://policies.google.com/technologies/ads

Hotjar
• Categorie: Analiza
• Scop: Web analytics
• Politici: https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy

Facebook
• Categorie: Publicitate
• Scop: Remarketing
• Politici: https://www.facebook.com/privacy/explanation