Produsele Vinexpert sunt disponibile pe crushwineshop.roAi nevoie de ajutor?  0712 173 373  

Meniu
Whisky Glenfiddich 18 Ani 0.7L
  • Whisky Glenfiddich 18 Ani 0.7L
    Whisky Glenfiddich 18 Ani 0.7L

Whisky Glenfiddich 18 Ani 0.7L

Brand Glenfiddich • Cod produs GLENF18AGDDXXSC

Produs disponibil pe crushwineshop.ro

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

Distileria Glenfiddich este situata chiar in inima Speyside, alaturi de Balvenie si mai noua distilerie Kininvie, in vadul raului Fiddich (numele provine din gaelica si inseamna „valea cerbului”). Fondata in 1886 de William Grant, care a construit de la zero distileria dupa ce a cumparat de fapt vechiul alambic de la Cardow (Cardhu de astazi), folosind apa de la celebrul Robbie Dubh si alambicuri de cupru. In 1898 Pattison - cel mai mare client al Glenfiddich, care a cumparat malturi pentru amestecurile lor proprii - a dat faliment, iar Glenfiddich a decis sa creeze propriul sau amestec, Standfast. In timpul prohibitiei, Glenfiddich a ramas una dintre putinele distilerii scotiene care au continuat sa produca. Nepotul lui William, Grant Gordon, a crescut surprinzator productia. Anul 1963 constituie un punct de referinta in istoria whisky-ului: Glenfiddich a schimbat forma clasica a sticlei intr-una cu sectiune triunghiulara, proiectata de Hans Schleger si si-a denumt distilatul „single malt whisky ”, ceea ce i-a adus un succes masiv. Inovatia adusa procesului de preparare, denumita Solera si aplicata in 1998, constituie un alt punct de referinta in istoria whisky-ului.

Expresiile Glenfiddich sunt cele mai premiate din lume şi asta pentru că Maeştrii Distilatori se asigură că fiecare produs ce poartă semnătura Glenfiddich este maturat la perfecţiune pentru a dobândi un caracter complex, autentic, gata să lase o impresie deosebită cu fiecare degustare! Expresia de 18 ani este învechită în butoaie din lemn de stejar american şi lemn de stejar spaniol, de unde împrumută note dintre cele mai sofisticate, menite să-i definitiveze caracterul excepţional. Acest whisky se adresează celor ce preferă single malt-uri de o eleganţă aparte, cu buchet discret aromat, fructat-lemnos şi un finish într-adevăr unic.

Notele degustării:

Miros: Buchet captivant, care aduce împreună nuanţe de fructe de livadă, măr copt, condimente şi accente lemnoase.
Gust: Arome intense de fructe uscate şi fructe de livadă, învăluite în tonuri de cacao, scorţişoară şi lemn cu un final lung, intens si aromat.
Culoare: Bronz.

Caracteristici

Locatie Speyside
Alcool 40%
Capacitate 75 cl
Tara Scotia
Origine Import
Top