Produsele Vinexpert sunt disponibile pe crushwineshop.roAi nevoie de ajutor?  0712 173 373  

Meniu
Whisky Glenfiddich 15 Ani
  • Whisky Glenfiddich 15 Ani
    Whisky Glenfiddich 15 Ani

Whisky Glenfiddich 15 Ani

Brand Glenfiddich • Cod produs GLENF15AGDDXXSC

Produs disponibil pe crushwineshop.ro

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

Glenfiddich este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati producatori din lumea whisky-ului autentic, cu radacini in Scotia, tara care a devenit sinonim pentru aceasta bautura. Pentru Glenfiddich povestea incepe in 1886, cu William Grant, care a inceput sa construiasca impreuna cu familia sa prima propria distilerie. Membrii familiei Grant au pus cosntruit cladirea distileriei timp de 1 an, apoi au denumit-o Glenfiddich, (din galeza "Valea Cerbului").

De la fondarea distileriei au trecut peste 130 de ani, iar familia Grant a produs whisky pe timp de razboi, prohibitie si criza. Cu toate schimbarile parcurse intr-un secol, whisky-ul Glenfiddich, din regiunea Speyside, pastreaza neatinsa traditia, autenticitatea si respectul pentru whisky-ul scotian, precum si respectul pentru mostenirea lui William Grant.

Expresia de 15 ani este produsa prin tehnici inventate de maestrul distileriei pentru a obtine arome calde si condimentate. Whisky-ul este maturat in butoate de stejar european asezonate cu sherry si in butoaie noi din stejar, apoi este tras in butoiul solera, de mare capacitate. Acest butoi de inspiratie spaniola si portugheza este folosit constant din 1998, este secretul pioneratului in industria de whisky si creatorul aromelor interesante care au adus aceasta eticheta printre cele mai bine vandute single malt-uri din portofoliul Glenfiddich.

Note de degustare:

Culoare: chihlimbar-auriu. Stralucitor.
Nas: pentru inceput se remarca notele elegante de drupe, mar copt si condimente oferite natural de butoiul asezonat cu vin spaniol. Toate acestea completate natural de note lemnoase, atribuite si butoiului solera.
Gust: un amestec intens de fructe uscate, cacao, pastai de scortisoara uscata si lemn dulce.
Final: lung, aromat, complex.

Caracteristici

Locatie Speyside
Alcool 40%
Capacitate 70 cl
Tara Scotia
Origine Import
Top