Produsele Vinexpert sunt disponibile pe crushwineshop.roAi nevoie de ajutor?  0712 173 373  

Meniu
Whisky Glenfiddich 12 Ani 0.7L
  • Whisky Glenfiddich 12 Ani 0.7L
    Whisky Glenfiddich 12 Ani 0.7L

Whisky Glenfiddich 12 Ani 0.7L

Brand Glenfiddich • Cod produs GLENF12AGDDXXSC

Produs disponibil pe crushwineshop.ro

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

Distileria Glenfiddich este situata chiar in inima Speyside, alaturi de Balvenie si mai noua distilerie Kininvie, in vadul raului Fiddich (numele provine din gaelica si inseamna „valea cerbului”). Fondata in 1886 de William Grant, care a construit de la zero distileria dupa ce a cumparat de fapt vechiul alambic de la Cardow (Cardhu de astazi), folosind apa de la celebrul Robbie Dubh si alambicuri de cupru. In 1898 Pattison - cel mai mare client al Glenfiddich, care a cumparat malturi pentru amestecurile lor proprii - a dat faliment, iar Glenfiddich a decis sa creeze propriul sau amestec, Standfast. In timpul prohibitiei, Glenfiddich a ramas una dintre putinele distilerii scotiene care au continuat sa produca. Nepotul lui William, Grant Gordon, a crescut surprinzator productia. Anul 1963 constituie un punct de referinta in istoria whisky-ului: Glenfiddich a schimbat forma clasica a sticlei intr-una cu sectiune triunghiulara, proiectata de Hans Schleger si si-a denumt distilatul „single malt whisky ”, ceea ce i-a adus un succes masiv. Inovatia adusa procesului de preparare, denumita Solera si aplicata in 1998, constituie un alt punct de referinta in istoria whisky-ului.

Cu o productie uriasa de 10 milioane de litri, Glenfiddich este una dintre cele mai vandute marci din lume, dar si cea mai premiata whisky din lume. Un single malt whisky clasic pentru regiunea Speyside, Glenfiddich 12 Years Old este castigatorul medaliei de aur in cadrul editiei 2007 a International Wine and Spirit Competition.

Maturat timp de 12 ani in butoaie de stejar american ex-bourbon si european ex-Oloroso sherry, Glenfiddich 12 Years Old impresioneaza prin aromele proeminente de mar verde, pere, vanilie si stejar prajit.

Acest single malt clasic Speyside, de culoare aurie, se distinge prin mirosul fructat, usor floral, cu note de cereale, malt si miere si prin gustul subtil, usor, floral, cu note de condimente. Finish-ul lung, catifelat si putin uleios, lasa arome de lemn de stejar si fructe.

Caracteristici

Locatie Speyside
Alcool 40%
Capacitate 75 cl
Tara Scotia
Origine Import
Top