Vinuri, șampanii și băuturi fine la cel mai bun preț Asistenta la: sau 0740 100 397

Meniu
Vezi toate produsele
Vega Sicilia Pintia 2014 Ribera Del Duero
  • Vega Sicilia Pintia 2014 Ribera Del Duero
    Vega Sicilia Pintia 2014 Ribera Del Duero

Vega Sicilia Pintia 2014 Ribera Del Duero

Brand Vega Sicilia • Cod produs ART100705

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

320 Lei

Numele de Vega Sicilia apare in documente cu secole inainte de aparitia cramei, in 1864. Originea exacta a numelui nu este cunoscuta, dar e cert ca nu are nimic de-a face cu insula italiana. ”Vega” este o referinta la vegetatia abundenta de pe malurile raului Duero, iar ”Sicilia” vine de la numele Sfintei Cecilia, protectoarea muzicii. Cel care a ales numele este Don Eloy Lecanda y Chaves, vitivinicultor local cu studii la Bordeaux si fondatorul din 1864 al podgoriei. Negustor priceput, el a ridicat rapid prestigiul domeniului, astfel incat nu e de mirare ca in 1876 devenea furnizor al Casei regale a Spaniei. Dupa ce a trecut prin mainile mai multor proprietari continuandu-si ascensiunea, in 1982, anul in care Ribera del Duero obtinea statutul de Denumire de Origine, domeniul a fost cumparat de familia Alvarez. Acesta a fost inceputul unei epoci de modernizare in care Vega Sicilia a fost primita in asociatia exclusivista Primum Familiae Vini a celor mai mari 12 producatori de vin mondiali.

Editia 2014 - 95 Puncte Decanter: ”2014 a fost un an bun, fara caldura excesiva, iar acest vin este o expresie realmente eleganta a Toro-ului, care va continua sa evolueze - Pintia demonstreaza ca si-a gasit locul. Arome de violete si cedru, cu gust proaspat, echilibrat si rotund care evidentiaza note bogate, dense de coacaze rosii si prune goldane. Are un filon de aciditate si o caldura care explodeaza in final.” Sarah Jane Evans MW

- 94 Puncte Parker: ”Pintia 2014 este mai puternic decat cel din 2013 si este extrem de aromat, expresiv si deschis, tipic pentru Toro. Are un stil elegant, mai putin rustic, iar taninii sunt fin granulati, prezenti si abundenti, dar si destul de rotunzi. Gust minunat, cu arome de fructe salbatice, ierburi aromatice si condimente. Un an mare pentru Pintia. Chiar si dupa ce a stat mai mult timp in pahar, isi pastreaza subtonurile afumate care il fac sa para destul de tanar. A fost imbuteliat in aprilie 2016.”

- 94 Puncte James Suckling: ”Caracter puternic. Note atragatoare de violete si pamant umed, impletite cu prune negre si cirese. Intensitatea aromei de prune sangerii este impresionanta, iar pe palatin, vinul este foarte catifelat si neted. Putere si prospetime si o profunzime senzationala a taninilor. O mare realizare a acestui an de recolta.”

Caracteristici

Locatie Castilla
Tip vin Sec
Alcool 15%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin rosu
Tara Spania
Origine Import
Soi Tempranillo
Top