Contribuim de peste 24 ani la dezvoltarea culturii vinului în România (detalii)Ai nevoie de ajutor? Contactează-ne 0740 100 397  

Meniu
Tignanello Toscana IGT 2018 Marchesi Antinori
  • Tignanello Toscana IGT 2018 Marchesi Antinori
    Tignanello Toscana IGT 2018 Marchesi Antinori

Tignanello Toscana IGT 2018 Marchesi Antinori

Brand Marchesi Antinori • Cod produs ART101208

Livrare rapidă: 48h București | 48h în țară
Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

1.155 Lei

Cumpărate frecvent împreună

Ai 5% EXTRA reducere

Tignanello a fost primul Sangiovese care a fost învechit în barrique, primul vin roșu contemporan amestecat cu soiuri netradiționale (în special Cabernet), și unul dintre primele vinuri roșii din regiunea Chianti Classico care nu a folosit struguri albi. Vinul a fost lăsat să se învechească timp de aproximativ 14-16 luni în butoaie de stejar francez și maghiar, într-o combinație de butoaie noi și butoaie de umplutură secundară. După această perioadă inițială de învechire, a fost realizat amestecul final și apoi s-a finalizat învechirea în butoaie. Tignanello a petrecut inca 12 luni de învechire în sticlă înainte de a fi lansat. Este produs cu o selecție de Sangiovese, Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc. A primit 96 de puncte de la Robert Parker si James Suckling si, 97 de puncte de la Wine Spectator.

Note de degustare:
Culoare rubinie intensă și profundă. La nas, este remarcabil de complex, cu note de fructe roșii, cireșe negre și vișine care se îmbină cu note dulci de vanilie, mentă și impresii delicate de fructe albe, piper si mirt. Un gust bogat si bine echilibrat: taninuri suple si catifelate, sustinute de o prospetime exceptionala care ii dau vinului lungime, elegenta si persistenta a aromelor.

Asocieri culinare:
Se poate savura ca atare, dar se potrivește bine cu carnea roșie, cum ar fi carnea de vită, miel sau vițel. Alți iubitori de vinuri se bucură de Tignanello atunci când este servit cu ciuperci și mâncăruri cu paste, cum ar fi lasagna.

Punctaje obtinute:

96p Robert Parker The Wine Advocate.

Caracteristici

Locatie Toscana
Tip vin Sec
Alcool 13.5%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin rosu
Tara Italia
Origine Import
Soi Sangiovese; Cabernet Sauvignon; Cabernet Franc

Livrăm rapid și sigur

Livrare curier - gratuit (1 - 2 zile) Produsul ajunge la tine (estimare): Luni 04.12.2023 - Marți 05.12.2023

Livrare locker - gratuit (1 - 2 zile) Produsul ajunge la tine (estimare): Luni 04.12.2023 - Marți 05.12.2023

S-ar putea să-ți placă și

Top