Produsele Vinexpert sunt disponibile pe crushwineshop.roAi nevoie de ajutor?  0712 173 373  

Meniu
Saperavi Qvevri 2021
  • Saperavi Qvevri 2021
    Saperavi Qvevri 2021

Saperavi Qvevri 2021

Brand Qvevri Wine Cellar • Cod produs ART102490

Produs disponibil pe crushwineshop.ro

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

Soi: 100% Saperavi

Saperavi Qvevri este produs din cel mai vechi soi de viță de vie georgian, Saperavi, cultivat în Kakheti. Se caracterizează prin culoarea violet, cu reflexii de rodie bine coaptă. Alternează între arome și gust de mure, cireșe, fructe de pădure și prune. Se remarcă prin buchetul specific soiului, plin de gust, extractiv, puternic și armonios. Acest lucru dă individualitatea vinului. Unicitatea sa se manifestă și datorită apropierii metodei de vinificație de tradițiile ancestrale.


Crama Qvevri Wine Cellar practică tradiții vechi de 350 de ani ale vinificației. Restaurarea acestei tradiții patrimoniale a fost rezultatul multor ani de cercetare în vinificația de teren și tradițiile strămoșilor georgieni care au fost predate până în zilele noastre.

Înființată în 2015 de vinificatorul de a treia generație, Ivan Nareklishvili, Crama Qvevri Wine Cellar este specializată în soiurile locale de struguri și în vechile metode de vinificație din Georgia. Cu ochiul unui vinificator modern pentru controlul calității și mâna constantă a intervenției minime, Nareklishvili este unic pentru capacitatea sa de a finisa un ferment natural pentru a dezvălui cele mai bune drojdii native și tehnici tradiționale, fără a risca îndepărtarea de la metodă.

 

Note de degustare:

Culoare: rosu - violet

Nas: note de cirese, prune si fructe de padure

Gust: fructat este în tandem armonios cu postgustul lung

Caracteristici

Locatie Kakheti
Tip vin Sec
Alcool 13.5%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin rosu
Tara Georgia
Origine Import
Soi Saperavi
Top