Produsele Vinexpert sunt disponibile pe crushwineshop.roAi nevoie de ajutor?  0712 173 373  

Meniu
Rose De Histria
  • Rose De Histria
    Rose De Histria

Rose De Histria

Brand Histria • Cod produs ART100907

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

31 Lei

Alege un alt produs disponibil

Pe colinele insorite ale Dobrogei viata are alt ritm, mai lin si mai subtil. Acest spirit s-a transmis si la vinurile rose.

Vinul Histria Rose De Histria provine din struguri de Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon, cultivati in via proprie, de pe colinele insorite ale Dobrogei, in apropierea cetatii Histria. Copti sub razele soarelui dobrogean si mangaiati de briza Marii Negre, strugurii au fost culesi si sortati manual. Vinul Histria Rose De Histria a fost obtinut prin fermentarea in acelasi vas de inox a mustului obtinut din cele trei soiuri diferite de struguri. Vinul se remarca printr-o frumoasa culoare roz intens, iar aromele sale ne duc cu gandul la fructe rosii, capsuni si citrice.

Gustul este predominat de citrice, insotite de fructele proaspete. Este un vin proaspat, expresiv, a carui aciditate sustine complexul aromatic.

Crama Histria este situata pe colinele Dobrogei, pe o suprafata de 155 hectare. Desi plantatia actuala este din 1977, crama a fost infiintata in 2005, de catre un iubitor al vinurilor, Paul Fulea. Soiurile de struguri cultivate aici sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Pinot Noir, Merlot si Chardonnay. Strugurii sunt culesi manual, in ladite de mici dimensiuni, fiind apoi transportati in crama unde are loc un proces riguros de selectie. Gamele reprezentative sunt Nikolaos, Ammos si Mirachi. Anual, pe poarta cramei ies aproximativ 45.000 de litri de vin.

Caracteristici

Locatie Dobrogea
Tip vin Sec
Alcool 13%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin rose
Tara Romania
Origine Romanesc
Soi Pinot Noir
Top