Produsele Vinexpert sunt disponibile pe crushwineshop.roAi nevoie de ajutor?  0712 173 373  

Meniu
Rkatsiteli Qvevri 2021
  • Rkatsiteli Qvevri 2021
    Rkatsiteli Qvevri 2021

Rkatsiteli Qvevri 2021

Brand Qvevri Wine Cellar • Cod produs ART102485

Produs disponibil pe crushwineshop.ro

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

Soi: 100% Rkatsiteli

Rkatsiteli Qvevri este obținut din soiul antic de viță georgian Rkatsiteli, care este plantat prin împărtășirea strictă a tradițiilor ancestrale cu Chacha deplină (Clerti, Grain). După fermentare, vinul este depozitat timp de 6-7 luni în ulciorul nostru sigilat cu lut. Vinul Rkatsiteli Qvevri are note de fructe uscate, flori și nuci prăjite și alternează dinamic, oferindu-i plinătate și eleganță.

Crama Qvevri Wine Cellar practică tradiții vechi de 350 de ani ale vinificației. Restaurarea acestei tradiții patrimoniale a fost rezultatul multor ani de cercetare în vinificația de teren și tradițiile strămoșilor georgieni care au fost predate până în zilele noastre.

Înființată în 2015 de vinificatorul de a treia generație, Ivan Nareklishvili, Crama Qvevri Wine Cellar este specializată în soiurile locale de struguri și în vechile metode de vinificație din Georgia. Cu ochiul unui vinificator modern pentru controlul calității și mâna constantă a intervenției minime, Nareklishvili este unic pentru capacitatea sa de a finisa un ferment natural pentru a dezvălui cele mai bune drojdii native și tehnici tradiționale, fără a risca îndepărtarea de la metodă.

 

Note de degustare:

Culoare: galben auriu

Nas: note florale, complexe, fructe uscate si nuci prajite 

Gust: bogat si elegant

Caracteristici

Locatie Kakheti
Tip vin Sec
Alcool 13%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin alb
Tara Georgia
Origine Import
Soi Rkatsiteli
Top