Produsele Vinexpert sunt disponibile pe crushwineshop.roAi nevoie de ajutor?  0712 173 373  

Meniu
Povestea Vinului de Hugh Johnson
  • Povestea Vinului de Hugh Johnson
    Povestea Vinului de Hugh Johnson

Povestea Vinului de Hugh Johnson

Brand Vinexpert • Cod produs POVESTEVINCRTRO

5 - 1 review-uri

78 Lei

Alege un alt produs disponibil

O biografie de caracter a vinului, care ni-l arată exact aşa cum e: dătător de plăcere, delicios, mişcător, frumos, puternic, prieten al regilor şi al oamenilor de rând, bucurie dar şi afacere.

Bestseller-ul international al celui mai cunoscut scriitor despre vin este o carte de cultura generala care vine sa umple un gol, invatandu-ne nu doar sa savuram ci si sa re-gandim vinul, acest elixir nascut, asa cum spune Johnson, pentru a ne alunga nelinistile. Scrisa cu umor tipic englezesc, in stilul inconfundabil al lui Hugh Johnson, Povestea vinului e o lectura captivanta care ne poarta pe nesimtite de-a lungul intregii istorii a culturii si civilizatiei umane, din antichitatea greaca si egipteana pana in secolul al XXI-lea. Pe drum, patrundem, de pilda, in nesfarsita dezbatere despre originea viilor din Franta, aflam ca vinul isi datoreaza viata lunga unui dop pus la o sticla in secolul al XVII-lea sau ca presedintele american Thomas Jefferson era convins ca vinul e „singurul antidot impotriva pacostei numita whiskey”. La fel, ne amuzam cu o multime de anecdote la fel de suculente ca insusi subiectul cartii si descoperim care sunt unele dintre cele mai incantatoare vinuri accesibile si noua.

Tiparita in conditii grafice deosebite, cartea e minunat ilustrata si adaposteste o serie de fotografii de arhiva nemaivazute pana acum. Intre poveste si album de arta, ea poate fi cadoul perfect de Craciun - pentru prieteni sau partenerii de afaceri.

Despre autor Hugh Johnson este scriitorul preferat al iubitorilor vinului de pretutindeni. Datorita eruditiei si unui talent rar, care ii permite sa faca accesibila tematica complexa a vinului, cartile sale si-au gasit adepti in lumea intreaga, atragand elogiul criticii internationale. Prima sa carte, Vinul, a fost publicata in 1966 si l-a consacrat drept unul dintre scriitorii de prim rang ai domeniului. A urmat o serie de titluri remarcabile, inclusiv Atlasul mondial al vinului si Cartea vinului, aflate acum la a cincea editie. Cartea de buzunar a vinului, actualizata anual, se vinde in 400 000 de exemplare in fiecare an in toata lumea. El este si autorul celor mai vandute carti despre pomi si gradinarit. In Franta, i s-a conferit titlul de Chevalier de l’Ordre National du Merite.

„Fermier si artist, truditor si visator, hedonist si masochist, alchimist si contabil – viticultorul a fost toate acestea la un loc din cele mai vechi timpuri.

Studiind vinul de peste un sfert de secol, am constatat ca el se impleteste cu istoria omenirii chiar de la inceputurile ei, mai mult decat orice alt produs. Textile, olarit, paine – acestea sunt alte obiecte de uz zilnic care exista inca din Epoca de piatra. Dar numai vinul a fost investit cu o semnificatie sacramentala, cu puteri tamaduitoare, in alte cuvinte, cu o viata proprie.

De ce e vinul atat de special Partial, pentru ca o buna parte din istoria sa si a omenirii a fost o sursa de consolare si curaj, singurul medicament si antiseptic, singurul antidot pentru sufletele obosite, ridicandu-i pe oameni deasupra conditiei lor triste si umile. Dar, in acelasi timp, vinul e imprevizibil, valoarea lui variind intr-atat incat nu exista doua recolte si nici doua vii care sa poata da vreodata vinuri identice.”

 

Fragment din lucrarea "Povestea vinului" de Hugh Johnson

"Grecii aveau toate motivele sa iubeasca vinul. Lui datorau avantul economiei acestei tari ciudate, jumatate pamant, jumatate mare. El le dadea placeri pe care nu le gaseau niciunde altundeva. Dar mai avea ceva, dincolo de afaceri si placere: un element mistic exprimat prin preaslavirea zeului vinului, Dionysos.

Desigur, vinul nu era singurul care avea o zeitate. Toate elementele si conceptele, fiecare recolta, chiar si o padure sau un izvor isi aveau zeul-sponsor sau macar spiritul pazitor. Zeus, parintele tuturor zeilor, locuia pe Muntele Olimp din Tesalia, inconj urat de unsprezece zei cu rang de ministri, cu care se certa intr-una, in timp ce alti zei Isi faceau de lucru tesand relatii complicate si, de multe ori, incestuoase, seducand niste bieti muritori, provocand accidente si amestecandu-se in lupte, aceasta fiind, pe scurt, mai degraba un fel de colonie hippy decat un ordin de fiinte superioare.

Singurele relatii personale dintre olimpieni si oameni tineau de.domeniul mitologiei. Se prea poate ca ganditorii greci sa fi crezut cateodata ca miturile le erau servite cu portia. Aici iesea in evidenta Dionysos. El nu era un mit, ci un fapt foarte palpabil. Oamenii chiar il beau pe zeul care, odata ajuns inauntrul lor, le alunga grijile. Intr-o dimineata de martie a anului 404 i.C., 14000 de atenieni au umplut imensul teatru de pe versantul estic al Acropolei pentru prima zi a marelui festival anual dedicat lui Dionysos. Cu o zi inainte fusesera sacrificati boi, atat de multi ca mirosul de sange se simtea peste tot in oras. Majoritatea aveau plosti facute din piele care se unduiau din cauza inghititurilor mari cu care beau trimma, un vin dres cu un amestec necunoscut de ierburi, in timp ce glumeau ca pIostile erau mai moi la sezut decat bancile tari ale teatrului. "

Caracteristici

Locatie Languedoc
Tip vin Sec
Alcool 12%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin rose
Tara Franta
Origine Import

Bestseller
Este unul dintre cele mai vândute și apreciate produse.

Top