Produsele Vinexpert sunt disponibile pe crushwineshop.roAi nevoie de ajutor?  0712 173 373  

Meniu
Liqoure Bottega Limoncino 0.7L
  • Liqoure Bottega Limoncino 0.7L
    Liqoure Bottega Limoncino 0.7L

Liqoure Bottega Limoncino 0.7L

Brand Bottega • Cod produs ART100498

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

85 Lei

Alege un alt produs disponibil

Originile brand-ului Bottega le găsim aproape de Molinetto della Croda, în provincia italiană Treviso, unde viticultura este practicată de sute de ani. În anii ’20, Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog a pus bazele brand-ului ce îi poartă numele.

În ultimele decenii operațiunile Bottega au trecut prin numeroase reforme ce au permis dezvoltarea unor game de produse premium, în frunte cu prosecco și vinurile spumante, comercializate la nivel mondial.  

Din portofoliul numeros al distileriei Bottega vă oferim un lichior apropiat de tradiționalul limoncello, produs încă din secolul al XIX-lea. Limoncino este produs din infuzia cojilor de lămâi Femminello. Acest soi de lămâie, foarte răspândit în Italia, este cunoscut pentru coaja groasă și uleiurile esențiale de calitate superioară. Lămâile Femminello sunt spălate, curățate cu mâna pentru a alege doar coaja galbenă, bogată în uleiuri. Coaja este infuzată în alcool aproximativ 30 de zile. Prin această metodă se extrage aroma și culoarea, apoi lichidul este separat de coajă. În final, producătorul adaugă zahăr și grappa de calitate pentru a oferi acest lichior revigorant.

Note de degustare:

Culoare: Galben-lămâie.

Nas: Aromă intensă de lămâie coaptă.

Gust: Dulce, rotund și fructat, cu o notă de citrice și grappa proaspătă. Lichiorul lasă în urmă o astringență fină din lămâi și un gust sec din grappa. 

Caracteristici

Locatie Veneto
Alcool 30%
Capacitate 70 cl
Tara Italia
Origine Import
Top