Ai 5% EXTRA reducere la prima comandă, după abonarea la newsletter (detalii)Ai nevoie de ajutor? Contactează-ne 0740 100 397  

Meniu
Lichior Unicum Zwack 0,7L
  • Lichior Unicum Zwack 0,7L
    Lichior Unicum Zwack 0,7L

Lichior Unicum Zwack 0,7L

Brand Unicum • Cod produs ART102622

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

82.99 Lei

Alege un alt produs disponibil

Ai 5% EXTRA reducere

Una dintre bauturile nationale ale Ungariei, Unicum Zwack este un lichior intunecat si amar, plin de ierburi si mirodenii, perfect pentru a fi sorbit rece dupa o cina lunga sau ca si aperitiv pentru a trezi pofta de mancare.
 
Distilat din peste patruzeci de ierburi, Unicum este unul dintre cele mai vechi lichioruri de plante din Europa. Modul de productie si reteta secreta au ramas aceleasi de cand Unicum a fost inventat in 1790 si dupa 6 generatii este inca detinuta de familia Zwack.
 
Cateva dintre secrete:
Majoritatea ierburilor si condimentelor folosite in Unicum provin din Bazinul Carpatic, dar ingrediente sunt importate si din Maroc, China, India, Sri Lanka, Indonezia, Nigeria, Americi si Australia. Ierburile sunt masurate manual pana in ziua de azi, in timp ce unele ingrediente speciale, cunoscute sub numele de „inima” Unicum, sunt cantarite personal de un membru al familiei, in prezent de vaduva lui Péter Zwack, Anne Marshall Zwack.
 
Cele 2 moduri de extragere a aromei/parfumului sunt macerarea si distilarea. In cazul Unicum, jumatate din plante se macereaza, iar cealalta jumatate se distileaza. Uneori, aceeasi planta este folosita in macerare, dar si in distilare. In timpul macerarii, ierburile sunt scufundate in alcool provenit din porumb, proces care confera bauturii un gust intens si bogat.

 

Note de degustare

Culoare: Maro, intens.
Nas: Note delicate de creion de plumb, fenicul si radacina de iris, urmate de arome de plante, vegetale si condimente.
Gust: Medicinal, astringent si profund vegetal, iar la mijlocul palatului exista un gust de nuca care aminteste de nuca de cola. Finalul este intens ierbal, vegetal si amarui.

 

Caracteristici

Alcool 40%
Capacitate 70 cl
Tara Ungaria
Top