Produsele Vinexpert sunt disponibile pe crushwineshop.roAi nevoie de ajutor?  0712 173 373  

Meniu
Leyda Reserva Syrah
  • Leyda Reserva Syrah
    Leyda Reserva Syrah

Leyda Reserva Syrah

Brand Leyda • Cod produs LEIDAVPT18CHRSH

Produs disponibil pe crushwineshop.ro

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

O culoare rosu-rubiniu, care dezvolta arome de ierburi si fructe negre, mure si cirese negre. Este un vin elegant si atragator, cu un nas expresiv și complex, seduce cu spectrul său extins de arome de fructe, prezentând note de afine, zmeură, mure, împreună cu note florale fine. Palatul este concentrat cu textură mătăsoasă și suculență de fructe de pădure subliniate de maturarea moderata si eleganta in stejar.

Situata în partea de vest a lanțului de coastă din Chile, la doar 7 kilometri de Oceanul Pacific și 95 de kilometri vest de Santiago, Viña Leyda a fost fondată în 1998, în Valea Leyda, loc recunoscut astăzi drept ultima mare inovație a viticulturii chiliene..

De-a lungul coastei există o influență puternică din partea Oceanului Pacific, care este deosebit de rece din cauza curentului Humboldt ceea ce genereaza in sezonul de crestere condiții meteo răcoroase, ferite insa de inghet.

Temperaturile maxime cuprinse între 24-25 ºC și o variație zi/noapte a temperaturii de 12-13ºC în timpul verii, cu zile însorite abundente, luminozitate ridicată și umiditate relativă de 60% fac ca perioada de maturare sa aiba loc într-un ritm lent, ceea ce duce la dezvoltarea corectă a aromelor, a mineralității și a unui echilibru perfect al nivelului de zahăr și al acidității în struguri.

O alta caracteristica importanta a terroir-ului este solul de granit de-a lungul micilor dealuri cu înclinare de până la 30 °.Blocurile de granit primesc niveluri diferite de lumină solară, ceea ce duce la o intreaga varietate de maturare și caracteristici unice pentru fiecare parcela.

Caracteristici

Locatie Maipo Valley
Tip vin Sec
Alcool 14%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin rosu
Tara Chile
Origine Import
Soi Syrah

Bestseller
Este unul dintre cele mai vândute și apreciate produse.

Top