In perioada 19.02 - 04.03 lucram la relocarea depozitului si actualizarea platformei (detalii)Ai nevoie de ajutor?  0712 173 373  

Meniu
Le Petit Cheval 2016 Chateau Cheval Blanc
  • Le Petit Cheval 2016 Chateau Cheval Blanc
    Le Petit Cheval 2016 Chateau Cheval Blanc

Le Petit Cheval 2016 Chateau Cheval Blanc

Brand Chateau Cheval • Cod produs ART101199

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

1345 Lei

Alege un alt produs disponibil

Cheval Blanc este unul dintre marile nume din Bordeaux și cel mai faimos Chateau din Saint Emilion. Cele 39 de hectare de viță-de-vie se învecinează cu Pomerol, dar vinul este diferit de Pomerol datorită procentului ridicat de Cabernet Franc din podgorie. 2016 a fost un an secetos, cu o toamnă târzie și frumoasă. Le Petit Cheval este atunci perfect în linie cu mai marele său. Dezvăluie o aromă proaspătă, fructată și florală, urmată de un gust in palat moale, voluminos și profund. O frumoasă inițiere în universul lui Cheval Blanc. A primit 96 de puncte de la James Suckling și 94 de puncte de la Robert Parker.

Note de degustare:
Un nas foarte pur și curat, cu fructe roșii vibrante și flori. Domină violetele și zmeura. Nasul este atât fermecător, fără a fi frivol, cât și complex. Notele de stejar abia perceptibile sunt frumos integrate. Un atac unctuos, dens și crocant. Vinul este liniar și lung în palat datorită acidității sale, iar taninurile rotunde și coapte oferă o cremozitate încântătoare. Finalul este lung, proaspăt și fructat, cu un echilibru perfect între taninuri și aciditate.

Asocieri culinare:
Se potrivește cel mai bine cu tipurile de preparate clasice din carne: vițel, porc, vită, miel, rață, vânat, friptură de pui, mâncăruri prăjite, înăbușite și la grătar. Alte alegeri ar fi codul, calcanul și peștele John Dory, mai ales dacă este însoțit de ingrediente pământii, cum ar fi ciupercile.

Caracteristici

Locatie Bordeaux
Tip vin Sec
Alcool 13.5%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin rosu
Tara Franta
Origine Import
Soi Merlot; Cabernet Franc
Top