Produsele Vinexpert sunt disponibile pe crushwineshop.roAi nevoie de ajutor?  0712 173 373  

Meniu
Guigal Cote Rotie La Turque 2009
  • Guigal Cote Rotie La Turque 2009
    Guigal Cote Rotie La Turque 2009

Guigal Cote Rotie La Turque 2009

Brand Guigal • Cod produs GUIGAGUI09FRRSH

Produs disponibil pe crushwineshop.ro

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

Cupaj:
93% Shiraz, 7% Viognier.

„Le-am acordat acestor vinuri mai multe punctaje maxime decât oricărui alt vin din lume.

Din nou, Côte Rôtie La Turque este un vin fermecător. Extraordinarul său parfum de camfor, trufe negre, grăsime de bacon, flori de primăvară, mure şi cireşe este urmat de un vin dens, corpolent, pur, de un echilibru superb şi o armonie impecabilă, trebuie păstrat 4-5 ani şi băut în următoarele trei decade.
Côte Rôtie-urile lui Guigal parcă vin dintr-o altă lume. Ele reprezintă trei expresii complet diferite ale apelaţiunii şi sunt produse în cantităţi limitate: cca. 6000 sticle de La Landonne şi câte 3000-3600 sticle din La Turque şi La Mouline. La Turque este un vin mai dens, mai cărnos, cu aproximativ 7% Viognier co-fermentat, fiind, indiscutabil, un stil de vin complet diferit.
Toate cele trei cuvée-uri ale lui Guigal (La Turque, La Mouline şi La Landonne) sunt maturate o perioadă remarcabil de lungă – 42 luni – în butoaie de stejar 100% noi (fără a avea niciodată gust de butoi!) şi sunt îmbuteliate fără a fi tratate sau filtrate. Ediţiile de vârf au o longevitate tipică de 30+ ani. Pe scurt, ele sunt expresiile singulare ale măreţiei unor vii spectaculoase care sunt transformate în vin prin metode neinvazive, creative şi atât de distincte.

După ce am gustat din nou ediţiile din 2004, am realizat că timpul îndelungat de maturare în baric la care recurge Guigal poate produce vinuri care sunt deseori mai bune după ce au fost îmbuteliate decât atunci când le guşti, la început, din butoi – un fenomen tipic pentru Guigal, spunea Robert Parker.


Chiar dacă toată lumea ştie cât de profunde sunt vinurile roşii ale lui Guigal, nu toţi ştiu că el continuă să facă dovada unei măiestrii desăvârşite şi în producerea vinurilor albe.”, Robert Parker, The Wine Advocate, aprilie 2009

Caracteristici

Locatie Cotes du Rhone
Tip vin Sec
Alcool 13%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin rosu
Tara Franta
Origine Import
Soi Syrah; Viognier
Top