Produsele Vinexpert sunt disponibile pe crushwineshop.roAi nevoie de ajutor?  0712 173 373  

Meniu
Guigal Cote Rotie La Mouline 2017
  • Guigal Cote Rotie La Mouline 2017
    Guigal Cote Rotie La Mouline 2017

Guigal Cote Rotie La Mouline 2017

Brand Guigal • Cod produs GUIMOGUI17FRRSH

Produs disponibil pe crushwineshop.ro

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

Un vin dens, de culoarea cernelii/purpuriu, cu un uluitor parfum de cafea prăjită, lemn dulce, piper, mure şi cireşe negre completat de adieri de ciocolată şi flori de primăvară.

Cupaj: 89% Shiraz, 11% Viognier.

„Le-am acordat acestor vinuri mai multe punctaje maxime decât oricărui alt vin din lume.

Côte Rôtie La Mouline este un vin dens, de culoarea cernelii/purpuriu, cu un uluitor parfum de cafea prăjită, lemn dulce, piper, mure şi cireşe negre completat de adieri de ciocolată şi flori de primăvară. Puternic, super-concentrat şi foarte taninos, acesta este un vin de care trebuie să uitaţi timp de 4-5 ani şi să-l beţi în următorii 25-30. După ediţia din 1988, este cel mai dens şi mai taninos La Mouline.
Côte Rôtie-urile lui Guigal parcă vin dintr-o altă lume. Ele reprezintă trei expresii complet diferite ale apelaţiunii şi sunt produse în cantităţi limitate: cca. 6000 sticle de La Landonne şi câte 3000-3600 sticle din La Mouline şi La Turque. La Mouline, care are cel mai mare conţinut de Viognier co-fermentat (11%), este întotdeauna vinul cel mai delicat şi mai voluptuos, cu cea mai complexă paletă aromatică. E bine să-l beţi când e tânăr.
Toate cele trei cuvée-uri ale lui Guigal (La Turque, La Mouline şi La Landonne) sunt maturate o perioadă remarcabil de lungă – 42 luni – în butoaie de stejar 100% noi (fără a avea niciodată gust de butoi!) şi sunt îmbuteliate fără a fi tratate sau filtrate. Ediţiile de vârf au o longevitate tipică de 30+ ani. Pe scurt, ele sunt expresiile singulare ale măreţiei unor vii spectaculoase care sunt transformate în vin prin metode neinvazive, creative şi atât de distincte.
După ce am gustat din nou ediţiile din 2004, am realizat că timpul îndelungat de maturare în baric la care recurge Guigal poate produce vinuri care sunt deseori mai bune după ce au fost îmbuteliate decât atunci când le guşti, la început, din butoi – un fenomen tipic pentru Guigal.

Chiar dacă toată lumea ştie cât de profunde sunt vinurile roşii ale lui Guigal, nu toţi ştiu că el continuă să facă dovada unei măiestrii desăvârşite şi în producerea vinurilor albe.”, Robert Parker, The Wine Advocate, aprilie 2009

Caracteristici

Locatie Cotes du Rhone
Tip vin Sec
Alcool 13,5%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin rosu
Tara Franta
Origine Import
Soi Syrah; Viognier
Top