Vinuri, șampanii și băuturi fine la cel mai bun preț Asistenta la: 0755 846 874, alte informații: 0740 100 397

Caută produsul preferat
Meniu

Guigal Cote Rotie La Landonne 2009

Brand Guigal • Cod produs GUIG3GUI09FRRSH

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

2750 Lei

De o maximă perfecţiune, La Landonne are aceleaşi arome reavene de pământ/tăciuni aprinşi şi bacon, dar şi o cantitate copioasă de fructe negre, trufe şi pământ de pădure.

„Le-am acordat acestor vinuri mai multe punctaje maxime decât oricărui alt vin din lume.

De o maximă perfecţiune, La Landonne are aceleaşi arome  reavene de pământ/tăciuni aprinşi şi bacon, dar şi o cantitate copioasă de fructe negre, trufe şi pământ de pădure. Incredibil de dense şi de masculin, cu nivele de concentrare ireale şi tanini, aciditate şi stejar admirabil integrate.  Păstraţi acest cuvée în pivniţă timp de 5-6 ani şi beţi-l în următorii 35+ ani.

Côte Rôtie-urile lui Guigal parcă vin dintr-o altă lume. Ele reprezintă trei expresii complet diferite ale apelaţiunii şi sunt produse în cantităţi limitate: cca. 6000 sticle de La Landonne şi câte 3000-3600 sticle din La Mouline şi La Turque.
Via La Landonne, care creşte pe pantele abrupte ale dealurilor din partea cea mai nordică a apelaţiunii, este 100% Syrah. Ea dă naştere celui mai dens, mai concentrat, mai masculin şi mai taninos dintre cele trei cuvée-uri ale lui Guigal (La Turque, La Mouline şi La Landonne). Toate trei sunt maturate o perioadă remarcabil de lungă – 42 luni – în butoaie de stejar 100% noi (fără a avea niciodată gust de butoi!) şi sunt îmbuteliate fără a fi tratate sau filtrate. Ediţiile de vârf au o longevitate tipică de 30+ ani. Pe scurt, ele sunt expresiile singulare ale măreţiei unor vii spectaculoase care sunt transformate în vin prin metode neinvazive, creative şi atât de distincte.
După ce am gustat din nou ediţiile din 2004, am realizat că timpul îndelungat de maturare în baric la care recurge Guigal poate produce vinuri care sunt deseori mai bune după ce au fost îmbuteliate decât atunci când le guşti, la început, din butoi – un fenomen tipic pentru Guigal.

Chiar dacă toată lumea ştie cât de profunde sunt vinurile roşii ale lui Guigal, nu toţi ştiu că el continuă să facă dovada unei măiestrii desăvârşite şi în producerea vinurilor albe.”, Robert Parker, The Wine Advocate, aprilie 2009

Caracteristici

Locatie Rhone
Tip vin Sec
Alcool 13,5%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin rosu
Tara Franta
Origine Import
Soi Syrah