Produsele Vinexpert sunt disponibile pe crushwineshop.roAi nevoie de ajutor?  0712 173 373  

Meniu
Girboiu Cuartz Alb Sparkling Extra Sec
  • Girboiu Cuartz Alb Sparkling Extra Sec
    Girboiu Cuartz Alb Sparkling Extra Sec

Girboiu Cuartz Alb Sparkling Extra Sec

Brand Girboiu • Cod produs ART101657

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

43.44 Lei

Alege un alt produs disponibil

Crama Girboiu este o afacere de familie infiintat in anul 2005. Acest vin este conceput cu migala de Crama Girboiu pentru a oferi un mix de jovialitate, gust si textura, toate infasurate intr-un spumant fructuos si floral. Este realizat cu intentia de a darui surprize senzoriale placute in orice moment al zilei.

Definit de o culoare galben pai cu inflexiuni verzui, surprinde placut prin perlajul persistent iar gustativ denota o personalitate si o prospetime excelenta. Spumantul este realizat cu intentia de a darui surprize senzoriale placute in orice moment al zilei.

Vin Baza realizat din struguri de Feteasca Alba recoltati la momentul optim pentru a retine aciditatea atat de necesara spumantului nostru. Presare gravitationala urmata de deburbare naturala in cisterne de inox. Fermentarea are loc sub actiunea drojdiilor selectionate dirijate de controlul temperaturii si maiestria enologului. Vinul obtinut este refermentat in tancuri sub presiune pentru a capta bulele in mod natural. Imbuteliere izobarica la -5°C pentru a conserva prospetimea si fructuozitatea.

Metoda Charmat a aparut ca si o alternativa la Champagne. Atat prospetimea, fructuozitatea cat si pretul mult mai accesibil au facut din spumantul italian un succes. Spre deosebire de metoda traditionala de refermentare in sticla, spumantul charmat prezinta urmatoarele avantaje:

Fermentare in recipiente de dimensiuni mari (costuri reduse de productie) cu drojdii selectionate.
Fermentare rapida, medie intre 1 si 3 luni (costuri reduse de productie)
Pastrarea prospetimii si a fructuozitatii

Suprafata viticol acoper aproximativ 170 de hectare si se afl in arealul viticol Cotesti (Dumbrveni, Cotesti si Crligele), care este caracterizat prin conditii climatice deosebit de favorabile si un sol bogat in minerale – unic in partea de sud-est a Romniei.

Caracteristici

Locatie Vrancea
Tip vin Extra Sec
Alcool 12%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Spumant alb
Tara Romania
Origine Romanesc
Soi Feteasca Alba
Top