Vinuri, șampanii și băuturi fine la cel mai bun preț Asistenta la: 0755 846 874, alte informații: 0740 100 397

Caută produsul preferat
Meniu

Galicea Mare Martha Black Maiden 2018

Brand Galicea Mare • Cod produs ART101402

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

81 Lei

Pe pamantul din judetul Dolj, comuna Galicea Mare, viile si vinul fac parte din viata localnicilor de peste 100 de ani. Crama originala a fost ridicata in 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. in apropiere de crama se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Printului stirbei.

in 1916, dupa inaugurarea Cramei, romanii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspiratia pentru efortul mare depus in ultimii ani, de actualul vinificator al cramei Galicea Mare.
Din anul 2016, Iosefin Florea a finantat lucrarile de renovare si a inceput sa produca din nou vinuri pe Mosia Galicea Mare, dupa o pauza de zeci de ani. Vinurile produse in Dolj sunt obtinute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe si rosii, romanesti si cu origini in Franta, vinificate traditional pentru toate gusturile.


Notele degustarii:


Culoare: Rubiniu intens.

Nas: Buchet elegant cu arome de prune afumate, scortisoara, vanilie discreta, coacaze negre si carmel sarat.

Gust: Corp mediu, cu aceleasi arome de fructe rosii. Tanini echilibrati, aciditate medie si post gust lung.

Asocieri culinare: O Feteasca Neagra maturata 18 luni in baricuri din stejar este bine venita la mesele cu vita la tigaie cu unt si usturoi, rata la cuptor cu cartofi si varza, gustari cu branzeturi maturate si ciocolata amara la desert.

Temperatura de servire: 16 - 18°C.

Caracteristici

Locatie Dealurile Olteniei
Tip vin Sec
Alcool 15%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin rosu
Tara Romania
Origine Romanesc
Soi Feteasca Neagra