Vinuri, șampanii și băuturi fine la cel mai bun preț Asistenta la: sau 0740 100 397

Meniu
Vezi toate produsele

Galicea Mare Cabernet Sauvignon 2016

Brand Galicea Mare • Cod produs ART101404

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

89 Lei

Pe pamantul din judetul Dolj, comuna Galicea Mare, viile si vinul fac parte din viata localnicilor de peste 100 de ani. Crama originala a fost ridicata in 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. in apropiere de crama se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Printului stirbei.

in 1916, dupa inaugurarea Cramei, romanii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspiratia pentru efortul mare depus in ultimii ani, de actualul vinificator al cramei Galicea Mare.
Din anul 2016, Iosefin Florea a finantat lucrarile de renovare si a inceput sa produca din nou vinuri pe Mosia Galicea Mare, dupa o pauza de zeci de ani. Vinurile produse in Dolj sunt obtinute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe si rosii, romanesti si cu origini in Franta, vinificate traditional pentru toate gusturile.


Notele degustarii:


Culoare: Rosu-rubiniu.

Nas: Un Cabernet de soi pur ce aduce mult cu vinurile din acelasi soi obtinute in regiunea franceza Bordeaux. Fructele rosii se simt clar prin notele de cirese si prune, intrerupte pe alocuri de legume si alune.

Gust: Fructat, de corpolenta medie (tanini moi) si bine asezat dupa invechirea la sticla.

Asocieri culinare: Potrivit alaturi de preparate din carne de vita si oaie, gatite traditional sau dupa reţete asiatice (condimentate).
Temperatura de servire: 16 - 18°C.

Caracteristici

Locatie Dealurile Olteniei
Tip vin Sec
Alcool 15%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin rosu
Tara Romania
Origine Romanesc
Soi Cabernet Sauvignon
Top