In perioada 19.02 - 04.03 lucram la relocarea depozitului si actualizarea platformei (detalii)Ai nevoie de ajutor?  0746 548 629  

Meniu
Vezi toate produsele
Domeniile Cuza Viorica
  • Domeniile Cuza Viorica
    Domeniile Cuza Viorica

Domeniile Cuza Viorica

Brand Domeniile Cuza • Cod produs ART101795

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

24.99 Lei

Alege un alt produs disponibil

Podgoria Domeniile Cuza se găsește în satul Alexandru Ioan Cuza, cea mai sudică localitate din Republica Moldova, care a apartinut României în timpul Domnitorului cu același nume. Parte a regiunii vinicole Valul lui Traian, pe aceste meleaguri se cultivă de secole soiuri de struguri care dau rezultate incredibile. Podgoriile din această microzonă se bucură de menținerea umidității și a unor temperaturi optime datorită brizelor venite dinspre Marea Neagră și a vântului răcoros dinspre Prut și lacurile de acumulare din sud – Cahul și Jalpug. Regiunea este definită de soluri argiloase care dau vinuri complexe.

Pe eticheta produselor se regăsește ca element principal banda roșie cu margini aurite, ce a avut ca inspirație banderola purtată de Alexandru Ioan Cuza, ca parte a uniformei sale. Logo-ul este format din steaua aurită în 8 colțuri, care amintește de o decorațiune purtată de Domnitor pe piept.


Note de degustare:
Rezultat al incrucisarii a doua soiuri de struguri rosii, soiul autohton Viorica da nastere unui vin spectacol. De culoare galben-aurie, impresioneaza prin aromele de flori de tei si iasomie, alintate de citrice si tuse delicate de busuioc. Gustul catifelat prezinta nuante de caise confiate, flori de salcam si busuioc. Este proaspat, usor si memorabil.

Asocieri culinare:
Ideal de savurat impreuna cu branzeturi proaspete, fructe de mare sau salate proaspete.

Caracteristici

Locatie Valul lui Traian
Tip vin Sec
Alcool 13%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin alb
Tara Republica Moldova
Origine Import
Soi Viorica
Top