In perioada 19.02 - 04.03 lucram la relocarea depozitului si actualizarea platformei (detalii)Ai nevoie de ajutor?  0746 548 629  

Meniu
Domeniile Cuza Chardonnay
  • Domeniile Cuza Chardonnay
    Domeniile Cuza Chardonnay

Domeniile Cuza Chardonnay

Brand Domeniile Cuza • Cod produs ART101794

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

24.99 Lei

Alege un alt produs disponibil

Podgoria Domeniile Cuza se găsește în satul Alexandru Ioan Cuza, cea mai sudică localitate din Republica Moldova, care a apartinut României în timpul Domnitorului cu același nume. Parte a regiunii vinicole Valul lui Traian, pe aceste meleaguri se cultivă de secole soiuri de struguri care dau rezultate incredibile. Podgoriile din această microzonă se bucură de menținerea umidității și a unor temperaturi optime datorită brizelor venite dinspre Marea Neagră și a vântului răcoros dinspre Prut și lacurile de acumulare din sud – Cahul și Jalpug. Regiunea este definită de soluri argiloase care dau vinuri complexe.

Pe eticheta produselor se regăsește ca element principal banda roșie cu margini aurite, ce a avut ca inspirație banderola purtată de Alexandru Ioan Cuza, ca parte a uniformei sale. Logo-ul este format din steaua aurită în 8 colțuri, care amintește de o decorațiune purtată de Domnitor pe piept.


Note de degustare:
Vin alb sec, elegant, cucereste inca de la primul contact prin culoarea aurie si aroma intensa, care prezinta intr-un echilibru perfect arome distinse de flori si fructe exotice. Gustul bogat dezvaluie note calde de migdale si vanilie, fiind urmat de un postgust intens.

Asocieri culinare:
Fermentat in barrique de stejar, face pereche ideala alaturi de branzeturi cremoase, peste alb sau fructe de mare si salate de cruditati.

Caracteristici

Locatie Valul lui Traian
Tip vin Sec
Alcool 13%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin alb
Tara Republica Moldova
Origine Import
Soi Chardonnay
Top