Vinuri, șampanii și băuturi fine la cel mai bun prețContactează-ne 0740 100 397  

Caută produsul preferat
Meniu

Degustarea Vinului de Jancis Robinson

Brand Vinexpert • Cod produs DEGUSTAVINCRTRO

În această perioadă, recomandăm evitarea contactului cu bancnote. Plătește online, cu cardul - este sigur și eficient.

❤ Gândește-te la tine, la cei dragi și la toți cei care sunt implicați în procesul de livrare a coletului tău.

Manual de degustare pentru cei însetaţi. El vă povesteşte cum se face vinul, vă explică cum clima şi mărimea sticlei îi influenţează gustul şi vă învaţă cum să-l serviţi şi să-l beţi pentru a-l savura la maximum.

Invatati sa degustati pentru a deveni experti in vin cu ajutorul acestei editii revazute care va calauzeste pasii in lumea delicioasa a vinului. Aceasta e cartea de care aveti nevoie, daca vreti sa invatati despre vin in timp ce explorati uriasa oferta de vinuri de pe piata. Jancis Robinson, Master of Wine, a conceput un curs de degustare bazat pe exercitii practice care va ajuta sa treceti de la sorbiturile timide la inghitituri destoinice. Poate exista metoda mai buna de a invata despre vin decat a--1 bea?

Mai intai, veti invata cum se degusta vinul si mancarea, iar apoi treceti la struguri si la vinuri. Sectiunile teoretice contin toate informatiile de care aveti nevoie pentru a pune in practica apetisantele exercitii concepute de Jancis - bazate, toate, pe vinuri accesibile si, de cele mai multe ori, ieftine.

Veti invata sa deosebiti principalele soiuri de struguri, de la Chardonnay si Riesling la Pinot Noir si Cabernet Sauvignon, dar si de ce trebuie sa preferati un vin spumant bun, unei sampanii ieftine. Jancis a actualizat aceasta editie cu ani de recolta noi si alte aspecte utile, pe care merita sa le descoperiti. Veti afla cum sa apreciati dulceata, aciditatea si fructuozitatea, dar si care e diferenta dintre lungimea si greutatea vinului. De asemenea, gasiti sfaturi utile despre cum sa alegeti vinul la restaurant, cum sa organizati o degustare, sau cum sa scuipati o proba de vin. Daca sunteti stresati de alegerea vinurilor pentru o masa, Jancis va arata cum sa identificati vinurile care merg cel mai bine cu anumite arome din mancare. Inovativa, informativa si plina de umor, Degustarea vinului scoate la iveala cunoscatorul de vin din fiecare dintre noi.

 

Fragment din lucrarea "Degustarea vinului" de Jancis Robinson

"Struguri cu pielita groasa

Soiurile de struguri rosii difera si prin faptul ca produc vinuri cu continut diferit de tanini. Mustul contine mai mult tanin, daca strugurii sunt mai samburosi si au pielita mai groasa. Soiurile Cabernet Sauvignon, Syrah si Nebbiolo sunt deosebit de taninoase. Recolta din 2003, cand a lipsit ploaia care sa umfle miezul boabelor, a dat tot vinuri taninoase, intrucat pielita si samburii reprezinta o proportie mare din must. Se simte „gustul" secetei.

In functie de cum vor sa faca vinul, oenologii pot incerca sa extraga din struguri cat mai mult tanin. Daca prefera o fermentare de durata, lasand apoi vinul in contact cu pielitele timp indelungat („cuvaison", in Franta), au toate sansele ca in vin sa treaca o mare cantitate de tanin din pielite.

Cand vinul e lasat in contact cu lemnul, el tinde sa extraga taninii din lemn. Butoaiele noi si putin arse dau mai multi tanini. De aceea, vinurile mari, care pot fi invechite si cincizeci de ani, se tin, de obicei, in butoaie noi. Cu toate ca sunt mult mai scumpe decat cele folosite, butoaiele noi pregatesc mai bine vinul pentru o viata lunga. "

Locatie Romania
Tip vin Sec
Alcool 12%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin rose
Tara Romania
Origine Romanesc