In perioada 19.02 - 04.03 lucram la relocarea depozitului si actualizarea platformei (detalii)Ai nevoie de ajutor?  0712 173 373  

Meniu
Chateau Dauzac 2020 AOC Margaux
  • Chateau Dauzac 2020 AOC Margaux
    Chateau Dauzac 2020 AOC Margaux

Chateau Dauzac 2020 AOC Margaux

Brand Chateau Dauzac • Cod produs ART102747

Produs disponibil pe crushwineshop.ro

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

Cupaj: 72% Cabernet Sauvignon, 28% Merlot

Dedicat expresiei terenului adânc de pietriș, cu o dominație de Cabernet-Sauvignon, Château Dauzac dezvăluie un buchet de o complexitate frumoasă, dezvăluindu-se încet prin aerare. Degustarea oferă un echilibru subtil între bogăția taninurilor și diversitatea aromatică a fructelor învăluite într-o suplețe mereu prezentă, arhetip al unor vinuri grozave pentru depunere. Cabernet Sauvignon domină prin complexitatea sa, eleganța, mineralitatea sa, completată de Merlot aducând rotunjime și mătăsos.

Lunile martie și aprilie au fost destul de blânde, dinamice încurajatoare, debușei timpurii cu aproximativ două săptămâni înainte de timp. Lucrarea mecanică a solului în primăvară a stimulat vița de vie să își dezvolte sistemul radicular în profunzime, permițând plantei să reziste la secetă. Un factor agronomic esențial în acest an care a permis o coacere bine structurată. Înflorirea a avut loc între 25 mai și 1 iunie. Vara caldă și uscată care a urmat a dus la o coacere excelentă a strugurilor. Lipsa precipitațiilor a adus un ușor deficit de apă, situație care a creat concentrare naturală cu coacerea evoluând frumos până la momentul recoltării. Utilizarea preparatelor biodinamice în podgorii a permis viței de vie să facă față temperaturilor ridicate din vară și secetei în condiții bune. Pentru strugurii Merlot, culesul a început pe 10 septembrie, încheindu-se pe 17 septembrie. Căutăm fructe și complexitate. Strugurii Cabernet Sauvignon au fost culesi in perioada 21-30 septembrie, inainte ca conditiile meteo sa se deterioreze.

Note de degustare:
Culoare: rosu rubiniu
Nas: arome de fructe rosii si condimente
Gust: complex si rafinat cu note de fructe proaspete, iar mineralitatea Cabernet Sauvignon aduce o notă de prospețime
Asocieri culinare: ideal alaturi de preparate din carne albă, vânat, carne roșie, brânzeturi

Se exprimă cel mai bine între 5 și 20 de ani, pentru a îmbătrâni până la 20-30 de ani.

Caracteristici

Locatie Bordeaux
Tip vin Sec
Alcool 14%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin rosu
Tara Franta
Origine Import
Soi Cabernet Sauvignon; Merlot
Top