In perioada 19.02 - 04.03 lucram la relocarea depozitului si actualizarea platformei (detalii)Ai nevoie de ajutor?  0712 173 373  

Meniu
Carastelec Friza Alb
  • Carastelec Friza Alb
    Carastelec Friza Alb

Carastelec Friza Alb

Brand Carastelec • Cod produs ART101680

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

32.73 Lei

Alege un alt produs disponibil

Friza este un vin prietenos, vivace, ușor de băut, accesibil. Este expresia libertății, a bucuriei și a energiei de viață. Vin petiant - din cuvântul francez “petillant” - înseamnă ușor efervescent, „semi-spumant” (semi-sparkling), cu conținut de bioxid de carbon insuficient pentru a pocni la deschidere, dar suficient pentru a oferi vinului un caracter plăcut, ușor efervescent care adăuga o notă revigorantă și intensifică fructuozitatea vinului.
Mirosul profund de salcâm şi flori de câmp, pere şi gutui sunt specifice soiului de Fetească Regală iar apariţia bulelor mici, catifelate şi persistente amplifică senzaţia stării de prospeţime şi naturaleţe. Gustul de fructe exotice, aciditatea distinsă şi efervescența naturală completează frumos caracteristica soiului.

Strugurii s-au recoltat manual la maturitate deplină. Acest vin efervescent s-a obţinut prin saturare cu dioxid de carbon rezultat în urma fermentării mustului, după metoda Asti. Vinul efervescent astfel produs și maturat în rezervoare sub presiune se îmbuteliază deasemenea sub presiune. Prin această metodă de vinificare se poate obține vinuri cu o perlație ușoară (între 1 - 2,5 bar presiune) foarte aromate, cu un rest de zahăr plăcut și conținut de alcool redus.

Caracteristici

Locatie Transilvania
Tip vin Sec
Alcool 10.5%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin alb
Tara Romania
Origine Romanesc
Soi Feteasca Regala
Top