Vinuri, șampanii și băuturi fine la cel mai bun preț Asistenta la: sau 0740 100 397

Meniu
Vezi toate produsele

Balla Geza Cabernet Franc Stonewine 2016

Brand Balla Geza • Cod produs ART101371

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

93 Lei

Pe campiile aflate in apropiere de Arad se afla podgoria Minis-Maderat, locul de origine al soiurilor Cadarca si Feteasca Regala, din care erau produse vinuri cunoscute in toata Europa. in 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul si oenologul societatii, a reluat productia cu misiunea de a aduce faima de alta data vinurilor traditionale, obtinute in aceasta zona.

Strugurii culesi de pe 124 de hectare sunt vinificati in cele mai bune cupaje si monosoiuri rosii, albe si rose. Vinurile rosii sunt maturate in budane (butoaie de capacitate mare) si baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt in cisternele din otel inoxidabil montate in pivnita, unde se pot depozita pana la 8000 de hectolitri.

Stone Wine din soiul Cabernet Franc este onţinut din struguri recoltaţi de pe dealul Covasantului, selectaţi riguros şi vinificaţi cu tehnologie moderna. Vinul este maturat timp de doi ani in proporţie de 60% barcuri aflate la a treia umplere, iar restul de 20% din vin este maturat in baricuri noi. Cele doua loturi sunt unite intr-un cupaj final, imbuteliat şi invechit inca 24 de luni.Notele degustarii:


Culoare: Roşu-rubiniu, intens, aproape negru.

Nas: Aromele de fructe negre, coapte, ce ii sunt caracteristice soiului, razbat intr-un buchet elegant, scos din monotonia aromatica de mirodenii uscate.

Gust: Pe papile, vinul este corpolent şi astringent, aromat de fructe de padure (zmeura, fragi, capşuni), lemn dulce şi frunze de dafin. in final işi fac simţita prezenţa şi taninii moi. in post gust, se mai simt doar mirodeniile.

Asocieri culinare: Un vin excelent in compania preparatelor din carne roşie / vanat.

Temperatura de servire: 18 - 20°C. (Este recomandata decantarea timp de 60 de minute).

Caracteristici

Locatie Dealurile Aradului
Tip vin Sec
Alcool 15%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin rosu
Tara Romania
Origine Romanesc
Soi Cabernet Franc
Top