Produsele Vinexpert sunt disponibile pe crushwineshop.roAi nevoie de ajutor?  0712 173 373  

Meniu
Avincis Cramposie Selectionata
  • Avincis Cramposie Selectionata
    Avincis Cramposie Selectionata

Avincis Cramposie Selectionata

Brand Avincis • Cod produs AVINCAVN18ROACR

Produs disponibil pe crushwineshop.ro

4 - 1 review-uri

Culoarea sa este galben foarte deschis, cu discrete reflexii verzi. Acest vin are un buchet proaspat si expresiv de para si mar verde, iar gustul sau este plin de viata, cu note citrice si de mar verde combinate cu o mineralitate persistenta. Acest vin poate fi consumat imediat dar isi va pastra prospetimea si in urmatorii 2 -3 ani.

Crâmpoșia a fost prima dată cultivată pe colinele Rusidavei dacice și ale Rusidavei romane, vetrele podgoriei Drăgășani, care și-au câștigat o binemeritată faimă din vremea banilor Olteniei și până astăzi. Crâmpoșia este, așadar, unul dintre puținele soiuri pre-filoxerice autohtone care au rezistat din vremea dacilor până astăzi.

În anii '60 ai secolului trecut, cercetătorii de la Stațiunea Viticolă din Drăgășani au început un lung proces de încrucișări „deschise", iar după aproape două decenii de încercari și selecții au realizat soiul nou, autohton, autofertil, numit Crâmpoșie Selecționată, soi care s-a adaptat perfect terroir-ului său de origine.

Crâmpoșia Selecționată de la Avincis este un vin potrivit oricărei ocazii, cu o culoare galben, foarte luminos, cu discrete reflexii verzi.

Caracteristici

Locatie Dragasani
Tip vin Sec
Alcool 13%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin alb
Tara Romania
Origine Romanesc
Soi Cramposie Selectionata

Bestseller
Este unul dintre cele mai vândute și apreciate produse.

Top