Produsele Vinexpert sunt disponibile pe crushwineshop.roAi nevoie de ajutor?  0712 173 373  

Meniu
Aurelia Visinescu Signature Feteasca Neagra Sahateni
  • Aurelia Visinescu Signature Feteasca Neagra Sahateni
    Aurelia Visinescu Signature Feteasca Neagra Sahateni

Aurelia Visinescu Signature Feteasca Neagra Sahateni

Brand Aurelia Visinescu • Cod produs ART100897

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

215 Lei

Alege un alt produs disponibil

Soi: 100% Feteasca Neagra

Strugurii de Fetească Neagră din care a fost produs vinul Signature provin de pe o parcelă de viță de vie care aparține satului Fintesti, comuna Năeni, situată în treimea inferioară a dealului, la altitudine de 180 m, cu expoziție sudică și sud-estică, unde solurile sunt mai sărace în nutrienți, calacaroase, cu depozite de nisipuri fine și pietriș. Acest tip de sol asigură drenarea bună a apei și este propice obținerii strugurilor de calitate. Producția a fost de 5.2 to/ha.

Strugurii au fost culeși manual pe 7 septembrie, desciorchinați și fermentați în tancuri de inox cu scufundarea caciulii pentru extragerea delicată a taninurilor. Fermentația alcoolică a fost realizată la temperatura de 25 - 28⁰C timp de 14 zile. Vinul ravac a fost transferat în butoaie de 225 l din stejar franțuzesc din pădurile Allier, 70% noi și 30% la a doua folosire, unde a și definitivat fermentația malolactica. Perioada de maturare în barrique-uri a fost de 19 luni, după care s-a făcut selecția vinului din butoaiele care au evoluat cel mai bine și au fost îmbuteliate 4003 sticle. Vinul a fost învechit în sticlă timp de 3 ani și jumătate.

Note de degustare:

Culoare: roșu închis, cu reflexii stralucitorare
Nas: somptuos, elegant și bogat, cu un amestec bine dozat de prune uscate, vișine negre și mirodenii, note de ciocolată, vanilie și fum
Gust/postgust: luxuriant și catifelat, intens, dominat de prune uscate, marmeladă, ciocolată neagră pe final; taninurile ferme îi conferă putere și lungime; se simt tușe de tabac și vanilie.

 

Caracteristici

Locatie Dealu Mare
Tip vin Sec
Alcool 14,5%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin rosu
Tara Romania
Origine Romanesc
Soi Feteasca Neagra
Top