Produsele Vinexpert sunt disponibile pe crushwineshop.roAi nevoie de ajutor?  0712 173 373  

Meniu
Akarua Pinot Noir, Rothschild
  • Akarua Pinot Noir, Rothschild
    Akarua Pinot Noir, Rothschild

Akarua Pinot Noir, Rothschild

Brand Rothschild • Cod produs ART102055

Produs disponibil pe crushwineshop.ro

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

În 2022, Edmond de Rothschild Heritage a achiziționat 34,5 hectare de podgorii stabilite aparținând Akarua, o podgorie istorică și de pionierat din Central Otago; o completare importantă și mult-dorită la gama Edmond de Rothschild Heritage. Selectat manual de echipa lui Anne Escalle pentru terroir-ul său unic și condițiile rare echilibrate, potrivite pentru producerea de pinot noir foarte fine.

Pe cele nouă moșii răspândite pe patru continente, deținute de Edmond de Rothschild Heritage, viziunea lui Arianne de Rothschild rămâne consecventă; pentru a dezvălui chintesența terroir-urilor și a le spori caracterul inerent respectând mediul înconjurător și pentru a ridica vinurile la cele mai înalte înălțimi: o viziune în care echipa ei de aici crede cu toată inima.

Achiziția lui Akarua de către Edmond de Rothschild a avut loc la 10 ani după înființarea primei proprietăți din Noua Zeelandă a lui Edmond de Rothschild, Rimapere, în Valea Marlborough, cea mai importantă regiune viticolă a țării, renumită pentru excelentul său Sauvignon Blanc. Marea majoritate a celor 34,5 hectare achiziționate în 2022 se află pe Cairnmuir Road, plasat ideal, având în vedere reputația sa de Sfântul Graal al Bannockburn. Amplasat la poalele munților și în mijlocul peisajelor uluitoare, pământul de aici oferă condiții rare echilibrate, potrivite pentru producerea de pinot noir foarte fine.

Pe versanții blând orientați spre nord-vest, podgoria este expusă la soare în cele mai calde ore ale zilei. Vântul de vest care trece prin el reduce riscul de îmbolnăvire a plantelor și de îngheț.

Note de degustare:

Culoare: rosu rubin adânc
Nas: note de zmeura coapta, coacaze negre
Gust: prune negre și cireșe negre coapte cu note de frunze

Caracteristici

Locatie Central Otago
Tip vin Sec
Alcool 13.5%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin rosu
Tara Noua Zeelanda
Origine Import
Soi Pinot Noir
Top