Vinuri, șampanii și băuturi fine la cel mai bun preț Asistenta la: 0755 846 874, alte informații: 0740 100 397

Caută produsul preferat
Meniu

Stirbey Novac 2017

Brand Stirbey • Cod produs STIRBNVAGSRORCU

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

92 Lei

Vinurile produse pe domeniul Stirbey din Dragasani au traditie de peste 120 de ani, insa perioada comunista a afectat productia si zeci de ani vinurile Stirbey au fost date uitarii.

Renasterea numelui Stirbey in lumea vinurilor romanesti a fost posibila multumita descendentei Printului Barbu Stirbey - Baroneasa Ileana Kripp-Costinescu si a sotului acesteia, care au descoperit zona Dragasani in 1999. Cele doua personalitati s-au indragostit de locuri, de oameni, de traditia lor in munca viilor si arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

In prezent, Prince Stirbey produce vinuri linistite si spumante, monosoi si cupaj, din soiuri romanesti cu origini vechi, dar si din soiuri (cu origini franceze), cultivate in intreaga lume pentru vinuri clasice, de calitate.

Novac este rezultatul stiintei de incrucisare a doua soiuri din zone asemanatoare, Negru Vartos din Romania si Saperavi din Georgia. Acest soi unic leaga doua regiuni viticole din Europa si este pretentios atat in lucrare cat si in vinificare. Cerintele si grija necesitata pentru soiul Novac, este recompensata de un vin elegant cu note fine, adanc si complex, asemenea personalitatii care ii da numele.

Culoare: Rosu rubiniu intens.

Nas: Novac-ul se face remarcat prin note fine de fructe, picante, ce se ridica semet mai ceva ca parfumul unui Pinot Noir clasic. Nasul este surprins de aroma fructelor rosii si confiate cu note picante.

Gust: Bolta palatina este inundata de o licoare echilibrata, rotunda, cu tanini moi, discreti si aciditate placuta ce se linisteste pe masura ce trec minutele. In final revin fructele rosii mai mult confiate si putin mai condimentate

Asociere culinara: Novac este un vin excelent si chiar daca strugurele este pretentios, aromele vinului, in schimb, sunt tolerante si potrivite la orice preparate din bucataria romaneasca cu carne de porc, vanat si branzeturi traditionale.

Caracteristici

Locatie Dealurile Olteniei
Tip vin Sec
Alcool 14%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin rosu
Tara Romania
Origine Romanesc
Soi Novac