Vinuri, șampanii și băuturi fine la cel mai bun preț Asistenta la: 0755 846 874, alte informații: 0740 100 397

Caută produsul preferat
Meniu
Sampanie Pol Roger Sir Winston Churchill 2012
  • Sampanie Pol Roger Sir Winston Churchill 2012
    Sampanie Pol Roger Sir Winston Churchill 2012

Sampanie Pol Roger Sir Winston Churchill 2012

Brand Pol Roger • Cod produs PROGWCHU12CPRFR

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

1494 Lei

De culoarea aurului, vinul este deschis şi generos, cu adieri de unt proaspăt, nuci şi puţin tutun. Prospeţimea iniţială lasă loc unor noi arome, mai puternice, de lemn dulce şi piele.

Pol Roger este casa de şampanie a Familiei Regale a Marii Britanii.

Şampania preferată a lui Sir Winston Churchill! El a proclamat 44 Avenue de Champagne, din Epernay, drept „adresa cea mai bună de băut din lume”.

Casa Pol Roger îl omagiază pe Churchill producând şampania ce îi poartă numele numai în ani cu struguri excepţionali şi făcând-o în stilul robust, matur, care îi plăcea atât de mult.

Compoziţia acestui cuvée este un secret pe care familia Pol Roger îl păstrează cu sfinţenie, dar se pare că Pinot Noir domină în proporţie de 70-80%, restul fiind Chardonnay. Toţi strugurii provin din vii Grand Cru care erau pe rod şi pe timpul lui Churchill.

De culoarea aurului, vinul este deschis şi generos, cu adieri de unt proaspăt, nuci şi puţin tutun. Prospeţimea iniţială lasă loc unor noi arome, mai puternice, de lemn dulce şi piele. De o mare complexitate, dar încă tânăr, vinul mai are multe taine ascunse, dar îşi arată din plin structura bărbătească, urmată de un postgust fenomenal.

Un companion ideal pentru vânat, el impresionează prin echilibrul dintre forţă şi delicateţe.

Sir Winston Churchill a fost cel mai ilustru şi devotat client al Casei Pol Roger. Relaţia lor a început în 1945, dar Churchill era un consumator fidel încă din 1908. Churchill a cunoscut-o pe frumoasa şi încântătoarea Odette Pol Roger la o recepţie oferită de ambasadorul Marii Britanii după eliberarea Parisului, când s-a servit somptuoasa şampanie din 1928 a Casei. Aşa a început o lungă prietenie, tolerată cu umor de soţia lui Churchill, Clementine, şi care a durat până la moartea marelui om de stat, în 1965. De ziua lui, Odette îi trimitea, în fiecare an, o lădiţă cu şampanie „vintage” (făcută din struguri dintr-un singur an). La rândul lui, şi-a botezat calul de curse favorit cu numele ei şi avea grijă să o invite la recepţiile oferite de ambasada britanică, ori de câte ori se afla la Paris. Relaţia dintre cele două familii a fost atât de puternică, încât la moarte lui Churchill, Pol Roger a pus un chenar negru pe toate etichetele vândute în Regatul Unit. În 1984, Casa Pol Roger a decis ca prestigiosul său cuvée să poarte numele lui Sir Winston Churchill. Pol Roger nu e doar o şampanie cu marketing bun. Fiind una dintre puţinele mari Case păstrată ca proprietate de familie, cu o reputaţie ne-egalată în interiorul branşei, Pol Roger este şi preferata specialiştilor, deoarece, spun ei, „este ceea ce trebuie să fie o adevărată şampanie – mai întâi vin, şi apoi şampanie…”

Caracteristici

Locatie Champagne
Tip vin Brut
Alcool 12,5%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Sampanie alba
Tara Franta
Origine Import
Soi Pinot Noir; Chardonnay; Pinot Meunier