Vinuri, șampanii și băuturi fine la cel mai bun preț Asistenta la: 0755 846 874, alte informații: 0740 100 397

Caută produsul preferat
Meniu

Recas Sole Orange

Brand Recas • Cod produs SOLEORCREXROACU

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

45.9 Lei

Soi:
100% Chardonnay


Notele degustării: 

  • Gust: Aciditate medie, aspecte de fructe (mere coapte, pomello) și confiate (caise) , semințe , usor citric, arpagic si final ușor condimentat (piper alb, chives/arpagic). Retronazal se menține structura aromatică de fructe uscate și apare aroma de nuci lychee.

  • Nas: Arome de coajă de portocală uscată, fructe confiate (caise), prajitură de fructe , semințe uscate, pe un fundal de flori de portocal și de tei și ușoare inflexiuni vegetale.

  • Culoare: Culoarea galben auriu intens (portocală partial coaptă), limpiditatea mai redusă, cu zone de opacitate (ușoară turbiditate).

Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatura de 7 - 10 °C alaturi de Salată cu pește afumat, pește sărat, bucătarie asiatică cu curry, pastramă de berbec, deserturi cu piersici, caise, mango sau ananas.

Viticultură și Vinificație:
Culoarea vinului portocaliu provine din fermentația strugurilor cu tot cu coajă. În loc că scoatem cojile albe din suc după fermentație, așa cum se obișnuiește în cazul obținerii vinului alb, am lăsat sucul și cojile împreună, așa cum am proceda cu un vin roșu. Nu a fost adăugat ferment, ci am lăsat fermenții naturali să fermenteze sucul, amestecând din când în când pentru a extrage aroma, greutatea și culoarea din coji. Vinul a fost presat atunci când fermentația era aproape de sfârșit și i s-a permis să treacă printr-o fermentație malolactică completă. Tot zahărul a fermentat, iar vinul este foarte stabil în mod natural. Procesul neobișnuit de producție are ca rezultat un vin neobișnuit.Caracteristici

Locatie Banat
Tip vin Sec
Alcool 12%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin alb
Tara Romania
Origine Romanesc
Soi Chardonnay