Produsele Vinexpert sunt disponibile pe crushwineshop.roAi nevoie de ajutor?  0712 173 373  

Meniu
Leyda Reserva Sauvignon Blanc
  • Leyda Reserva Sauvignon Blanc
    Leyda Reserva Sauvignon Blanc

Leyda Reserva Sauvignon Blanc

Brand Leyda • Cod produs LEIDAVPT19CHASB

Produs disponibil pe crushwineshop.ro

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

Acest vin are o culoare galben transparent și un buchet cu arome de fructe exotice. Gustul acestui vin este proaspăt și rotund, cu arome de citrice.

Situata în partea de vest a lanțului de coastă din Chile, la doar 7 kilometri de Oceanul Pacific și 95 de kilometri vest de Santiago, Viña Leyda a fost fondată în 1998, în Valea Leyda, loc recunoscut astăzi drept ultima mare inovație a viticulturii chiliene..

De-a lungul coastei există o influență puternică din partea Oceanului Pacific, care este deosebit de rece din cauza curentului Humboldt ceea ce genereaza in sezonul de crestere condiții meteo răcoroase, ferite insa de inghet.

Temperaturile maxime cuprinse între 24-25 ºC și o variație zi/noapte a temperaturii de 12-13ºC în timpul verii, cu zile însorite abundente, luminozitate ridicată și umiditate relativă de 60% fac ca perioada de maturare sa aiba loc într-un ritm lent, ceea ce duce la dezvoltarea corectă a aromelor, a mineralității și a unui echilibru perfect al nivelului de zahăr și al acidității în struguri.

O alta caracteristica importanta a terroir-ului este solul de granit de-a lungul micilor dealuri cu înclinare de până la 30 °.Blocurile de granit primesc niveluri diferite de lumină solară, ceea ce duce la o intreaga varietate de maturare și caracteristici unice pentru fiecare parcela.

Acest Sauvignon Blanc prezintă un caracter pe bază de ierburi, împreună cu arome de citrice, limes, mandarine, grapefruit și fructul pasiunii.

Caracteristici

Locatie Maipo Valley
Tip vin Sec
Alcool 13%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin alb
Tara Chile
Origine Import
Soi Sauvignon Blanc
Top