Produsele Vinexpert sunt disponibile pe crushwineshop.roAi nevoie de ajutor?  0712 173 373  

Meniu
Khikhvi Qvevri 2021
  • Khikhvi Qvevri 2021
    Khikhvi Qvevri 2021

Khikhvi Qvevri 2021

Brand Qvevri Wine Cellar • Cod produs ART102487

Produs disponibil pe crushwineshop.ro

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

Soi: 100% Khikhvi

Khikhvi Qvevri este produs dintr-un vechi soi georgian, khikhvi. De o culoare asemănătoare chihlimbarului auriu, se distinge prin aroma plăcută și gustul florilor sălbatice, fructelor coapte și se caracterizează prin tonuri de citrice. Este delicat și catifelat. Are proprietăți ridicate de vindecare antioxidantă.

Crama Qvevri Wine Cellar practică tradiții vechi de 350 de ani ale vinificației. Restaurarea acestei tradiții patrimoniale a fost rezultatul multor ani de cercetare în vinificația de teren și tradițiile strămoșilor georgieni care au fost predate până în zilele noastre.

Înființată în 2015 de vinificatorul de a treia generație, Ivan Nareklishvili, Crama Qvevri Wine Cellar este specializată în soiurile locale de struguri și în vechile metode de vinificație din Georgia. Cu ochiul unui vinificator modern pentru controlul calității și mâna constantă a intervenției minime, Nareklishvili este unic pentru capacitatea sa de a finisa un ferment natural pentru a dezvălui cele mai bune drojdii native și tehnici tradiționale, fără a risca îndepărtarea de la metodă.

 

Note de degustare:

Culoare: chihlimbar auriu

Nas: note citrice, fructe coapte si condimente

Gust: flori salbatice, cu postgust delicat si catifelat

Caracteristici

Locatie Kakheti
Tip vin Sec
Alcool 13%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin alb
Tara Georgia
Origine Import
Soi Khikhvi
Top