Contacteaza-ne acum!
09:30-18:00, L-V
Cosul tau de cumparaturi
0 produse (0,00 lei)

Grappa

(2 produse)

Grappa este o bautura distilata care a aparut in Italia inca din Evul Mediu. "Tuica" sau "palinca" italienilor, grappa este facuta nu din prune, ci din tescovina de struguri. Grappa a inceput ca un produs secundar al vinificatorilor italieni, fiind o bautura aspra dar suficient de puternica pentru a-i incalzi in noptile reci de iarna. In jurul anilor 1600, iezuitii din Spania, Italia si Germania au studiat si perfectat tehnica obtinerii grappei, iar metodele descoperite de ei au fost utilizate pana recent. Modernizarea distilarii grappei a avut loc cel mai probabil in 1979, in nordul Italiei. In procesul initial, distilarea avea loc pe flacara directa, dar curand au devenit evidente avantajele utilizarii distilarii la abur pentru obtinerea unei bauturi de calitate superioara.

Rafinarea moderna a acestei bauturi include distilarea in vid, folosirea unui singur sortiment de struguri (in locul unui cupaj) precum si invechirea in butoaie de stejar, salcam sau cires, o inovatie introdusa in distileria Marzadro.

Aroma sa depinde de varietatea de strugure utilizata. In mod traditional, Grappa se serveste in pahare mici la sfarsitul mesei, deoarece italienii cred in rolul digestiv al acestei bauturi.

×

Aboneaza-te la newsletter si esti la curent cu noutatile si promotiile noastre