Contacteaza-ne acum!
09:30-18:00, L-V
Cosul tau de cumparaturi
0 produse (0,00 lei)

Gourmet din Franta

(5 produse)

In perioada de inceput a lui Bonaparte, existau numai două manufacturi de foie gras in Strasbourg.

În 1803, un nou venit, Philippe-Edouard ARTZNER, cofetar, a deschis un magazin alăturat unei manufacturi de foie gras din centrul orasului.  Acolo, el a creat reţete gustoase şi savuroase, acesta devenind locul unde se nasteau tendinţele gastronomice.

In jurul anului 1850 fiul sau, Edouard, care preluase conducerea afacerii, a fost cel care a a gătit foie gras-ul în teracotă realizand in acest mod terrine. Preparat incet la o temperatură scăzută, foie gras-ul isi mentine calitatile şi aroma. Odată răcit, Edouard ARTZNER acoperea pâte-urile sale într-un strat de grăsime de gâscă, obtinand o durată de depozitare garantata de 2 - 3 săptămâni, ceea ce era de nemaiauzit la acea vreme! Aceasta noua forma de conservare s-a bucurat de un succes considerabil ducand la o crestere substantiala a consumului de foie gras in randul celei mai prestigioase clientele în Franţa şi în restul lumii.

Acest know-how a fost menţinut la Casa Artzner de-a lungul secolelor. Chiar şi astăzi, maestrii de la ARTZNER pastreaza tradiţia folosind stavechea metoda pentru a pregăti foie gras şi o gamă larga de specialitati (pate-uri fine, terine).

ARTZNER creeaza arta gastronomica realizand o paleta completa de specialitati menita sa satisfaca cele mai exigente dorinte ale gurmanzilor!

×

Aboneaza-te la newsletter si esti la curent cu noutatile si promotiile noastre