Contribuim de peste 24 ani la dezvoltarea culturii vinului în România (detalii)Ai nevoie de ajutor? Contactează-ne 0740 100 397  

Meniu
Galicea Mare Martha Bouquet 2019
  • Galicea Mare Martha Bouquet 2019
    Galicea Mare Martha Bouquet 2019

Galicea Mare Martha Bouquet 2019

Brand Galicea Mare • Cod produs ART101399

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

55 Lei

Alege un alt produs disponibil

Ai 5% EXTRA reducere

Pe pamantul din judetul Dolj, comuna Galicea Mare, viile si vinul fac parte din viata localnicilor de peste 100 de ani. Crama originala a fost ridicata in 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. in apropiere de crama se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Printului stirbei.

in 1916, dupa inaugurarea Cramei, romanii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspiratia pentru efortul mare depus in ultimii ani, de actualul vinificator al cramei Galicea Mare.
Din anul 2016, Iosefin Florea a finantat lucrarile de renovare si a inceput sa produca din nou vinuri pe Mosia Galicea Mare, dupa o pauza de zeci de ani. Vinurile produse in Dolj sunt obtinute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe si rosii, romanesti si cu origini in Franta, vinificate traditional pentru toate gusturile.Notele degustarii:


Culoare: Galben-pai, stralucitor.

Nas: Arome de flori si fructe de primavara.

Gust: Ce doua soriuri se unesc armonios intr-un vin delicat si proaspat, cu arome de flori albe, flori de salcam si caise.

Asocieri culinare: Excelent atunci cand este bine racit si savurat alaturi de preparate din carne alba / peste, paste cu sos cremos si branzeturi proaspete.

Temperatura de servire: 8 - 10°C.

Caracteristici

Locatie Dealurile Olteniei
Tip vin Sec
Alcool 13%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin alb
Tara Romania
Origine Romanesc
Soi Pinot Gris; Tamaioasa Romaneasca
Top