In perioada 19.02 - 04.03 lucram la relocarea depozitului si actualizarea platformei (detalii)Ai nevoie de ajutor?  0712 173 373  

Meniu
Fidora Amarone Della Valpolicella DOCG 2012
  • Fidora Amarone Della Valpolicella DOCG 2012
    Fidora Amarone Della Valpolicella DOCG 2012

Fidora Amarone Della Valpolicella DOCG 2012

Brand Domaine Fidora • Cod produs ART100681

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

212 Lei

Alege un alt produs disponibil

Guido Fidora in anul 1974 a decis transformarea afacerii familiei in agricultura ecologica. In acele zile, productia ecologica nu a fost cu siguranta o tendinta, iar termenul „organic” nu a fost asociat cu termenul „agricultura” asa cum este in prezent cea ce i-au facut sa invete din propria experiente. Agricultura ecologica care in portofoliu o vegetatie luxuroasa iar numeroasele specii de animale care o populeaza sunt martorii modului in care o metoda diferita de agricultura ne poate imbunatati conditiile de viata si poate schimba lumea asa cum o cunoastem. Vinurile ecologice sunt mai sanatoase decat cele conventionale si sunt produse cu mai multa grija, urmand practici care protejeaza atat mediul, cat si oamenii implicati in procesul de productie. Laguna de la Venetia, transmite un echilibru de arome compuse fiecarui strugure. Apropierea de mare si vanturile sale predominante ofera strugurilor un avor distinct care le amplifica aromele. Amarone della Valpolicella DOCG este obtinut cu o tehnica unica, care a fost folosita inca de pe vremea romanilor, numit „ofilire”. Strugurii se usuca in mod natural timp de 3 pana la 4 luni. In timpul procesului de uscare, strugurii se deshidrateaza pierzand 40-50% din greutatea lor initiala, cu o concentrare consecventa a tuturor substantelor lor. In luna ianuarie, strugurii sufera de „zdrobire” iar acest proces de fermentare dureaza o luna. Maturizarea este completata in barriques de stejar francez si tonneaux pentru o perioada care poate varia de la 42 la 50 de luni. Apoi vinul imbatraneste in sticla timp de un an.

Note de degustare:

Culoare: rosu-rubiniu- intens cu nuante de granat.

Nas: arome complexe de cirese negre uscate, gem de mure, lemn dulce, nucsoara.

Gust: uscat, cald si intens, cu un caracter viguros si un finisaj placut curat.

Temperatura de servire: 18-20°C deschiderea sticlei cu ora inainte de a o consuma.

Asocieri culinare: carne la gratar, branza bine maturata. Interesant si in asocierea cu arome dulci-acrisoare tipice bucatariei asiatice si din Orientul Mijlociu.

Caracteristici

Locatie Veneto
Tip vin Sec
Alcool 16%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin rosu
Tara Italia
Origine Import
Soi Corvina; Corvinone; Rondinella
Top