Vinuri, șampanii și băuturi fine la cel mai bun preț Asistenta la: 0755 846 874, alte informații: 0740 100 397

Caută produsul preferat
Meniu
Domeniul Coroanei Segarcea Prestige Marselan
  • Domeniul Coroanei Segarcea Prestige Marselan
    Domeniul Coroanei Segarcea Prestige Marselan

Domeniul Coroanei Segarcea Prestige Marselan

Brand Domeniul Coroanei Segarcea • Cod produs DOMCODCS14RORMS

5 - 1 review-uri

49.98 Lei

Vin rosu rubiniu sec cu note note de fructe rosii si negre, cu o atingere ferma de condimente si arome clare de prune, coacaze si afine, amalgam cu taninozitate si corp mediu, foarte prietenos.

Soi relativ nou, creat in 1961, dar impus ca soi valoros abia dupa 1985, Marselanul s-a nascut din incrucisarea controlata a Cabernetului Sauvignon cu Grenache.

Dupa replantarile din Romania din perioada 1997-2007, s-a experimentat aclimatizarea acestui soi in mai multe zone din sudul tarii, insa, cel putin pana in prezent, pamantul si clima Segarcei au fost singurele capabile sa-i ofere un camin bun.

Recoltele de o calitate remarcabila din primii ani au permis crearea unui vin memorabil, Principesa Margareta rosu, primul Marselan 100% din Romania, a carui participare la concursurile internationale a adus un bilant impresionant de medalii Romaniei. Anii de recolta 2009 si 2010 au adus, de asemenea, struguri importanti pentru realizarea cupajelor Respect si, respectiv, Daruire din colectia Minima Moralia.

In aceasta varianta, neafectata de interactiunea cu lemnul, caracteristicile strugurelui si felul in care a fost influentat de terroir se fac simtite deplin: fructe rosii si negre, cu o atingere ferma de condimente, final lung si prietenos, cu greutate, dar fara sa renunte la un spirit mai degraba ludic.

Notele degustării

  • Miros: note de fructe rosii si negre, cu o atingere ferma de condimente.
  • Gust: arome clare de prune, coacaze si afine, amalgam cu taninozitate si corp mediu, foarte prietenos.
  • Culoare: rosu rubiniu

Caracteristici

Locatie Segarcea
Tip vin Sec
Alcool 13,5%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin rosu
Tara Romania
Origine Romanesc
Soi Marselan