Daima Gewurtztraminer Trantu
Brand Trantu • Cod produs ART100333
39.9 Lei
Alege un alt produs disponibil
Crama Trantu a fost infiintata de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii romani cu experienta de peste 30 de ani. Crama actuala, aflata in Cernavoda, a fost inainte de 1989 un combinat de stat. in 1999 Dl. Trantu a achizitionat terenul, a inlocuit vita, a modernizat crama, apoi a inceput activitatea fiind unul dintre primii vinificatori privati din tara.
Crama Trantu este situata in partea de vest a podgoriei Murfatlar si este expusa unor conditii propice culturilor. in aceasta zona bat curentii slabi dinspre Dunare si Marea Neagra, soarele generos ce incazeste bine vita si pamantul cu straturi de calcar. in acest terroir unde si iernile sunt blande si prospere, pe 40 de hectare sunt cultivate soiuri romanesti (Feteasca Regala, Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Neagra), dar si soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).
Pentru acest vin de Gewurztraminer, asemenea tuturor vinurilor produse cu traditie si experienta in crama Trantu, munca incepe din vie, locul din care au fost recoltati strugurii, pusi in ladite, sortati cu atentie pentru a indeparta boabele verzi si resturile vegetale, desciorchinati si presati. Dupa presarea strugurilor, pielita a fost lasata la o macerare scurta pentru oferi aromele fine. Apoi mustul a fost tras in cisterne din otel inoxidabil unde a fermentat la temperatura controlata. Din toate aceste procese a rezultat un vin special, reprezentativ pentru terroir-ul Dobrogei si bogat in arome caracteristicile soiului de origine franceza.
Note de degustare:
Culoare: alb-galbui, usor stralucitor
Nas: Parfumul aduce arome florale, mai ales din petale de trandafir, arome fructate din caise si alte fructe exotice.
Gust: Aromele de trandafil il prezinta ca un vin complex, corpolent, insa pe limba se simte textura usoara si acidulata. Este si putin mineral / sarat de solul bogat al Podgoriei Murfatlar, atinsa de apa marii. in final este jovial si revigorant - un vin excelent, recomandat in sezonul cald.
Asocieri culinare: in racoarea serilor de vara este fermecator alaturi de aperitive cu fructe de mare, legume caramelizate, salate si branzeturi proaspete.
Temperatura de servire: 8 - 12°C.
Caracteristici
Locatie | Murfatlar |
Tip vin | Demisec |
Alcool | 13% |
Capacitate | 75 cl |
Culoare vin | Vin alb |
Tara | Romania |
Origine | Romanesc |
Soi | Gewurtztraminer |