Contacteaza-ne acum!
09:30-18:00, L-V
Cosul tau de cumparaturi
0 produse (0,00 lei)

Cognac

(19 produse)

Cognac-ul a fost descris in multe feluri: apa vietii, cel mai bun brandy dintre cate exista, cel mai sofisticat produs distilat. La fel ca multe alte inventii geniale ale omenirii, nasterea lui se datoreaza purei intamplari: negustorii olandezi ai secolului al XVI-lea, ca sa faca mai mult loc pe navele lor, au decis sa distileze vinurile si sa le "recompuna" apoi cu adaos de apa. Clientii, insa, au hotarat altfel. Incantati de gustul deosebit al distilatului, l-au cumparat ca atare. S-a nascut astfel o legenda.

Cognac-ul este rezultatul dublei distilari a vinurilor albe produse in zonele care tin de regiunea Cogac.

Jean Grosperrin a fost timp de mai multi ani courtier in regiunea franceza Cognac. Un courtier se ocupa de estimarea calitatii "vinurilor arse" si ii pune in contact pe producatori si pe vanzatori. Meseria ii permite sa cunoasca numeroase rezerve si sa estimeze loturi de Cognac, printre care, unele, foarte vechi. Casa Grosperrin este in cautarea acestor Cognac-uri speciale.

Filozofia Grosperrin este de a pastra intacte loturile pe care le cumpara, fara niciun asamblaj, in asa fel incat sa-si continue invechirea in butoaiele lor de origine sau in damigene.

Fiecare sticla are propria poveste si va va conduce intr-o lume in care timpul s-a oprit vreme de 20, 30, 40, 50 si uneori 60 de anipentru a da nastere produsului pe care il veti savura.

×

Aboneaza-te la newsletter si esti la curent cu noutatile si promotiile noastre