Vinuri, șampanii și băuturi fine la cel mai bun preț Asistenta la: 0755 846 874, alte informații: 0740 100 397

Caută produsul preferat
Meniu

Balla Geza Cadarca Stonewine 2016

Brand Balla Geza • Cod produs ART101370

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

73 Lei

Pe campiile aflate in apropiere de Arad se afla podgoria Minis-Maderat, locul de origine al soiurilor Cadarca si Feteasca Regala, din care erau produse vinuri cunoscute in toata Europa.
in 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul si oenologul societatii, a reluat productia cu misiunea de a aduce faima de alta data vinurilor traditionale, obtinute in aceasta zona.
Strugurii culesi de pe 124 de hectare sunt vinificati in cele mai bune cupaje si monosoiuri rosii, albe si rose. Vinurile rosii sunt maturate in budane (butoaie de capacitate mare) si baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt in cisternele din otel inoxidabil montate in pivnita, unde se pot depozita pana la 8000 de hectolitri.

Cadarca este un soi romanesc vechi si unul dintre cele 12 soiuri fermentate cu drojdii naturale. Prin tehnologia moderna echilibrata de traditia si originalitatea viticultorilor, vinul de Cadarca este inclus in trei game datorita aromelor sale intense, pastrate dupa vinificare si finisate atent prin maturare.


Note de degustare:


Culoare: Rosu-rubiniu, intens.
Nas: Delecteaza cu aromele de fructe rosii de padure, printre care se strecoara cirese negre. Fructele sunt echilibrate de un amestec complex de condimente.
Gust: in aceasta parte a degustarii condimentele sunt in prim plan, apoi taninii care sustin structura bine formata si completata de alcoolul generos de 14% volum. Post gust mediu spre lung, sec.

Asocieri culinare: Recomandam acest vin la mesele cu preparate din carne de porc condimentate, carne de vita si curcan.

Temperatura de servire: 18 - 20°C.

Caracteristici

Locatie Dealurile Aradului
Tip vin Sec
Alcool 14%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin rosu
Tara Romania
Origine Romanesc
Soi Cadarca