Contacteaza-ne acum!
09:30-18:00, L-V
Cosul tau de cumparaturi
0 produse (0,00 lei)

Armagnac

(27 produse)
Armagnac este cel mai vechi distilat din Franta, a carui prima atestare dateaza din anul 1310. Numit candva "apa vietii vesnice" in Evul Mediu Armagnac-ul a devenit faimos pentru proprietatile sale. Epoca sa de glorie a inceput insa in secolul al XV-lea, cand a devenit un veritabil produs de consum.
Fondată în 1832, sub Napoleon III, Casa Castarède este cel mai vechi producător şi negustor de Armagnac, fiind şi prima Casă de Comerţ înregistrată în regiune, la îndemnul Baronului Hausmann, subprefectul Nérac-ului. În amintirea sa, magazinul parizian al Casei Castarède a fost deschis pe celebrul Boulevard Hausmann.
Rămasă în proprietatea aceleiaşi familii, Casa Casterède este astăzi condusă de Florence Castarède – a 6-a generaţie! „Pentru noi, Armagnac este mult mai mult decât o afacere; este o adevărată pasiune, o moştenire, un patrimoniu pe care ne străduim să-l protejăm şi să-l dezvoltăm în fiecare zi.”, crede Florence Castarède.
Familia este proprietară a două pivniţe vechi de sute de ani:
- una, la Pont de Bordes - Lavardac, pe malul râului Baise; destinată maturării, această pivniţă este un adevărat „muzeu ecologic”, ea rămânând neschimbată din secolul al XIX-lea. Specialiştii o consideră excepţională, datorită râului Baise, care îi conferă condiţii speciale.
- cea de-a doua, la Mauléon d'Armagnac, în regiunea Bas-Armagnac, unde se află şi castelul familiei, Maniban. Domeniul este înconjurat de vii în care cresc 3 soiuri de struguri: Folle Blanche, Colombard şi Saint-Émilion.
×

Aboneaza-te la newsletter si esti la curent cu noutatile si promotiile noastre