Vinuri, șampanii și băuturi fine la cel mai bun preț Asistenta la: 0755 846 874, alte informații: 0740 100 397

Caută produsul preferat
Meniu
Antiori Pian Della Vigne Brunello Di Montalcino 2016
  • Antiori Pian Della Vigne Brunello Di Montalcino 2016
    Antiori Pian Della Vigne Brunello Di Montalcino 2016

Antiori Pian Della Vigne Brunello Di Montalcino 2016

Brand Marchesi Antinori • Cod produs ART101489

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

250 Lei

Domeniul Pian Delle Vigne se afla la 6 kilometrii de localitatea Montalcino, iar numele provine de la zona cu acelasi nume unde se afla o gara din secolul al XIX-lea. Din suprafata mare a zonei, 65 de hectare sunt plantate cu vita de vie si expunere generala la sud-vest, cu o altitudine maxima de 130 de metri deasupra nivelului marii.

Pentru acest vin strugurii sunt adusi la crama, desciorchinati, presati usor si transferati in cisterne din otel pentru fermentare. Macerarea vinului cu pielite are loc timp de aproximativ 15 zile la temperatura controlata de 28°C. Dupa fermentarea malolactica vinul este tras in butoaie din stejar de diferite capacitati unde ramane timp de 24 de luni. Dupa imbuteliere vinul este invechit la sticla in pivnita producatorului.

Note de degustare:

Culoare: rosu-rubiniu, intens.
Nas: lasat sa respire un moment, vinul ridica in pahar un amestec consistent de arome din fructe rosii, in special cirese, armonizate cu note usoare de flori.
Gust: buchetul este completat cu note de ciocolata, tutun pur, cuisoare si balsam cu ierburi aromate. Finetea vinului este proiectata si de taninuri, echilibrate de notele recurente de tutun si condimente, ce asigura un post gust lung.

Asocieri culinare: Un Sangiovese extraordinar la mesele cu carne de vanat la gratar sau la cuptor (rata salbatica, fazan, caprioara), tocana de mistret tanar, sau gustari cu branzeturi semitari.

Temperatura de servire: 16 - 18 grade Celsius

Caracteristici

Locatie Toscana
Tip vin Sec
Alcool 14%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin rosu
Tara Italia
Origine Import
Soi Sangiovese