Contacteaza-ne acum!
09:30-18:00, L-V
Cosul tau de cumparaturi
0 produse (0,00 lei)

Africa de Sud Culoare Alb

(3 produse)

Vinurile din Lumea Nouă sunt vinurile produse în afara regiunilor viticole tradiţionale din Europa, în particular cele din Australia, Argentina, Canada, Chile, Noua Zeelandă, Africa de Sud şi Statele Unite.

Desi in Africa de Sud vinul este produs încă din jurul anilor 1600, aceasta este cunoscuta drept una dintre noile tari viticole ale lumii. Primele vii au fost plantate la Capul Bunei Sperante de comandantul Jan Van Riebeek, in jurul anilor 1650.

Viile Africii de Sud sunt concentrate in sud-vestul tarii, cunoscute sub numele de Cape. Districtul Stellenbosch este cel mai cunoscut, cu toate ca Paarl aspira in prezent la aceeasi faima. Amandoua produc mai ales vinuri rosii.

Viticultura sud-africană se bazează în cea mai mare măsură pe soiuri de origine europeană. Cel mai plantat soi este Chenin Blanc (care poartă denumirea locală Steen), urmat de Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, Sémillon, Muscat sau Gewürtztraminer. Dintre vinurile roşii, eroul local este Pinotage-ul (obţinut in 1924 prin încrucişarea dintre Pinot Noir şi Cinsault), căruia i se adaugă Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot, Pinot Noir, Cinsault.

 

×

Aboneaza-te la newsletter si esti la curent cu noutatile si promotiile noastre