Produsele Vinexpert sunt disponibile pe crushwineshop.roAi nevoie de ajutor?  0712 173 373  

Meniu
7 Arts Tamaioasa Romaneasca 2019
  • 7 Arts Tamaioasa Romaneasca 2019
    7 Arts Tamaioasa Romaneasca 2019

7 Arts Tamaioasa Romaneasca 2019

Brand 7 Arts • Cod produs ART100405

Ai cumpărat acest produs? Adaugă un review

44 Lei

Alege un alt produs disponibil

O mostenire ce probabil urma sa se piarda in indiferenta cotidiana, un loc care cu siguranta nu si-ar fi pastrat identitatea daca in 2009, 7artswinery nu ar fi readus la viata o veche plantatie ce a apartinut boierului si omului politic Constantin Argetoianu.

7artswinery a reconstruit vechea crama fondata la inceputul sec. XIX si astfel a reasezat pe harta viticola a Romaniei DOC Banu Maracine.

Pentru obtinerea calitatii utilizeaza exclusiv strugurii de pe propria plantatie, practica randamente foarte scazute, recoltarea se face manual in ladite mici, sorteaza strugurii atat in timpul culesului cat si inainte de desiorchinare, folosesc cea mai noua tehnologie in vinificare si nu in ultimul rand, pentru vinurile rosii folosesc exclusiv baricuri din stejar romanesc.

Podgoria 7ARTS se bucură de solul reprezentativ pentru cele trei soiuri de struguri albi, Sauvignon Blanc, Fetească Albă si Tămâioasă Românească, din regiunea Dealurile Olteniei, fapt ce ii inspiră si ii îndeamnă să realizeze vinuri echilibrate si elegante, create după tehnici moderne, ce aduc o adiere plăcută papilelor gustative. Calitatea strugurilor se datoarează în special coacerii uniforme, vitele-de-vie fiind scăldate de soare pe durata întregii zile datorită dispunerii de la Nord spre Sud. Sortarea riguroasă, desciorchinarea fără zdrobire, presarea pneumatică si fermentarea în cuve de inox la temperatură joasă,au contribuit în egală măsură la păstrarea profilului aromatic specific fiecărui soi.

Soi : 100% Tamaioasa Romaneasca

Note de degustare :

  • Culoare - galben pai 
  • Nas - note intense de iasomie, pepene galben, pere coapte si miere de salcam
  • Gust - o imbinare de note florale si fructe exotice dulci, sustinut de o aciditate vivace.

Asocieri culinare : ideal alaturi de preparate din carne alba si branzeturi moi

Temperatura de servire :10-12 grade Celsius

Caracteristici

Locatie Dealurile Olteniei
Tip vin Sec
Alcool 13.5%
Capacitate 75 cl
Culoare vin Vin alb
Tara Romania
Origine Romanesc
Soi Tamaioasa Romaneasca
Top