Contacteaza-ne acum!
0755 846 874 (0740 100 397) sau 031 405 19 19
09:30-18:00, L-V
Cosul tau de cumparaturi
0 produse (0,00 lei)

Calvados (6 produse)

Regiunea numita „Calvados” s-a format dupa Revolutia Franceza in Normandia de Jos. In secolul 19, dupa ce un atac de filoxera a distrus podgoriile de vita de vie din Franta si din toata Europa, Calvadosul, bautura ce poarta acelasi nume cu regiunea, a intrat intr-o „epoca de aur”.
Calvadosul ocupa un loc special pe piata distilatelor fine, fiind o bautura cu un caracter aparte. Este un distilat obtinut din aproximativ 200 de varietati de mere. Pentru a putea fi numit "calvados" trebuie sa fie invechit  minim 2 ani in stejar, rezultand un produs de culoarea chihlimbarului. Spre deosebire de apelatiunea de origine controlata Calvados, pentru Calvadosul cu DOC Pays d'Auge se foloseste doar cidru de mere culese din zona Pays d'Auge iar procesul de distilare este dublu.
Unul dintre cei mai prestigiosi producatori de Calvados din apelatiunea Pays d'Auge este Chateau du Breuil. Merele provin din livezile ce imbraca cele 42 de hectare de deal din apropierea castelului- in total 22.000 de meri. Fermentarea se face natural,  fara aditivi, iar maturarea are loc numai in butoaie de stejar din Limousin si Troncais.
×

Aboneaza-te la newsletter si esti la curent cu noutatile si promotiile noastre